пʼятниця, 22 лютого 2019 00:10

Колишньому "регіоналу" держава виплатить компенсацію

Верховний Суд 11 лютого зобов'язав виплатити 9,6 тис. грн морального відшкодування колишньому народному депутату з Партії регіонів 48-річному Володимиру Медянику. Гроші має сплатити Державна казначейська служба.

Кошти відшкодують через незаконне затримання.

У серпні 2016 року Медяника затримали за підозрою в сепаратизмі й тероризмі у рамках справи екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова (його підозрюють у сприянні утворення ЛНР. — ГПУ). Медяник провів під вартою 60 діб. Генпрокурор Юрій Луценко тоді заявив, що підозрюваний займався посередницькою діяльністю між ЛНР і українською стороною. Три тижні екс-нардеп голодував у СІЗО. Усі підозри з нього зняли, справу закрили — не знайшли доказів провини. Він подав у суд на Генпрокуратуру з вимогою виплатити йому 1 млн грн морального відшкодування. Позивається до Європейського суду з прав людини.

"Позивачеві було завдано моральної шкоди, яка проявилася в його душевних стражданнях. У нього ускладнилися сімейні та сусідські відносини. Це негативно вплинуло на стан його здоров'я", — йдеться в матеріалах справи.

Медяник отримав економічну освіту. У 22 роки очолив підприємство "Трейд Імпекс". Керував низкою підприємств у Луганську. Кілька скликань був депутатом Луганської міськради. 2012-го пройшов у парламент. У вересні 2014-го Медяник разом із групою нардепів відвідував російську Держдуму. У період анексії Криму висловлювався на підтримку референдуму на території півострова.

У декларації екс-нардеп за 2013 рік вказав 240 тис. грн річного прибутку. Мав шість земельних ділянок, дві квартири, вісім автівок, серед яких "Мерседес с500л", "Ленд Ровер", "Хонда", "БМВ". Та за інформацією у ЗМІ, його статки оцінювали в $50 млн — 1,37 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому "регіоналу" держава виплатить компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути