пʼятниця, 24 березня 2017 00:10

Колишнього депутата Держдуми застрелили в центрі Києва

23 березня біля столичного готелю "Прем'єр палац" убили колишнього депутата російської Держдуми Дениса ВОРОНЕНКОВА, 45 років.

— Усе сталося близько 11:30, біля входу в готель, — розповідає з місця події журналіст Ілля Пономаренко. — Чоловік стріляв майже впритул. Свідки кажуть, після пострілу намагався втекти, але кілера застрелив охоронець Вороненкова.

Убивця був у рукавичках, червоних кросівках, сірій кофті з капюшоном, говорять свідки.

— Нападник був ще живий, коли приїхали медики, — додає киянка Аліса Березуцька. — Охоронець отримав кулю в живіт. Його забрали в лікарню.

Денис Вороненков був депутатом російської Держдуми від Комуністичної партії. Входив до комітету з питань безпеки і протидії корупції. У жовтні торік заявив про переслідування з боку Федеральної служби безпеки і емігрував до України разом із дружиною 39-річною Марією Максаковою — оперною співачкою, депутатом Держдуми від "Єдиної Росії". Прийняв українське громадянство і погодився дати свідчення у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

У загиблого лишилися троє дітей. Двоє дочок від попереднього шлюбу. З Марією Максаковою виховували сина 11-місячного Івана.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього депутата Держдуми застрелили в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути