четвер, 20 серпня 2020 07:10

Коли ми об'єднуємося — не робимо дурниць

Що для вас значить Незалежність?

Сергій Старенький, 46 років, адвокат:

— Незалежність — це можливість і здатність народу самостійно ухвалювати рішення. Її символом для мене є політик В'ячеслав Чорновіл. За країну поклав життя. Більше таких лідерів не було.

Люблю Україну за її різність. У нас є все — гори, море, степи. Попри все, це країна можливостей, у якій є чим професійно займатися. 2011-го повернувся після першої подорожі європейськими країнами й усвідомив: маємо все, щоб стати на один рівень із державами ЄС.

Олег Федорчук, 59 років, футбольний тренер:

— Коли ми об'єднуємося — гори можемо звернути. Цікаво, що в єдиному пориві ми не трощимо магазинів, не п'ємо горілки й не робимо дурниць.

Незалежність України усвідомив 11 грудня 2013 року (режим Януковича спробував ліквідувати Євромайдан під час нічного штурму. "Беркуту" вдалося впритул підійти до Будинку профспілок. Кияни масово вийшли на допомогу мітингувальникам. — ГПУ). Прокинувся о третій ночі і зрозумів: коли є люди, готові гинути за її волю і незалежність, значить, держава відбулася. Найгірше в нашій історії — позаду.

Віктор Бобиренко, 49 років, політолог:

— Незалежність для України — це все, без перебільшення. Завдяки їй можемо обирати вектор руху, розвиватися власним шляхом. Ми йдемо правильно. Повільно, з помилками. Але зробили вибір на користь європейського майбутнього та відвернулися від Росії. Десь через 30 років станемо повноцінним членом Європейського Союзу та НАТО.

Кирило Галушко, 46 років, історик:

— Я стояв у ланцюгу від Львова до Києва. Пам'ятаю, як піднімали синьо-жовтий прапор над Київською міською радою. Був поряд із Верховною Радою, коли там проголошували незалежність. Але реально нашу українськість щопокоління відновлюють майдани. Мені хотілося б, аби той патріотичний дух, який панував під час Революції гідності у столиці, був по всій країні. Але без жертв.

Незалежність — це історична пам'ять, яка дає основу для існування наших дітей та онуків.

Сергій Малик, 53 роки, авто- і мотогонщик, волонтер:

— Незалежність — це можливість жити за власним сценарієм. Це складно — закатати рукава й будувати країну тут і зараз. Але здатних на це людей — таки багато. Маємо країну незалежною завдяки їм.

Зараз ви читаєте новину «Коли ми об'єднуємося — не робимо дурниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути