пʼятниця, 22 березня 2013 07:30

Кого з іноземців ви хотіли би бачити главою держави

Сергій Пасічник, 33 роки, керівник агентства стратегічних досліджень, Черкаси:

— Ідеально підійшла би кандидатура Лі Куан Ю. Перший прем'єр-міністр Сингапуру був одним із творців сингапурського "економічного дива". То була маленька колишня колонія Британії, позбавлена ресурсів. Він розбудував її на одну з передових економік світу. Єдиним плюсом Сингапуру було вигідне географічне розташування. І в цьому плані у нього та України багато спільного. Для нас актуальною є головна ідея Лі Куан Ю, що єдиний природний ресурс країни — це її люди та їхня сильна етика праці. Єдиною перешкодою міг би стати поважний вік політика — 89 років.

Михайло Оробко, 57 років, електрик, місто Трускавець Львівської області:

— Якби Лех Валенса керував нашою державою, ми жили би в сто раз краще за сусідів-поляків. Він би нас і в Євросоюз завів, і в НАТО. І видерся ж із простого хлопа з села, шапки не крав. Був трактористом та електриком. Валенса знав, що основне багатство — в землі та сільському господарстві. Теперка, як їдеш через польські села, любуєшся: хати як ляльки, біля них оброблені ділянки. Нічого не пустує. Кожен сільський поляк тримає ферму. Але пока Янукавич сидить у царських хоромах і ходить на золотий унітаз, наші поля будуть занехаяні, а молодь по селах спиватиметься наніц.

Григорій Квасецький, 74 роки, пенсіонер, село Жуличі Золочівського району Львівської області:

— Най іде хто-небудь до нас президентом. Я світа не видів, тому не знаю, які в них там порядки. Знаю одно — нам треба такого, щоби служив народу, а не своїй кишені. Вже ні телевізора дивитися не можу, ні радіо слухати. Усі брехуни. Говорять про покращення. Та що би їм ті язики покрутило. За ту тисячку пенсії попробуй проживи.

Валерій Желавський, 62 роки, колишній військовий, Вінниця:

— Запросив би екс-президента Польщі Александра Кваснєвського. Він неконфліктний і знаходить спільну мову з президентами сусідніх країн. У Польщі була гірша перспектива, на відміну від України. А він зумів організувати силові структури так, що корупції практично немає.

Олег Пустовгар, 40 років, голова Полтавської обласної організації партії "За Україну!":

— Потрібен лідер із демократичним світоглядом і залізним характером — як Марґарет Тетчер. Коли стала прем'єром Великої Британії і зайшла до житла, що їй виділила держава, побачила розкішні меблі. Наказала прибрати все, бо вважала, що в умовах економічної кризи не можна демонструвати статки народові.

Зараз ви читаєте новину «Кого з іноземців ви хотіли би бачити главою держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути