Ексклюзиви
вівторок, 03 липня 2012 07:00

Кнура-провидця заберуть до зоопарку

Цього тижня кнура Фунтика планують перевести до столичного зоопарку. Під час чемпіонату він у фан-зоні вгадував результати матчів.

— Никто его не собирается на сало или колбасу пускать, — каже охоронець кнура, який стоїть біля клітки. — Спочатку думали, що Фунтик повернеться на свою ферму. Його там усі самочки чекають. Але в останній момент вирішили залишити в Києві. У зоопарку для нього вже обладнали вольєр.

Під столичною мерією навпроти клітки з кнуром 20 людей тримають плакати "Геть руки від Фунтика", "З Фунтика хочуть зробити ковбасу".

— Кабан став національним героєм, — каже киянка Марина Соломихіна, 46 років. — Він угадав результат половини матчів. За це йому вже треба пам'ятник поставити. Несправедливо, якщо його заріжуть після місяця мук на Хрещатику.

У неділю о 16.00 кнур робить прогноз на останній матч. 35-річний Іван Шпаковський ставить перед ним дві миски з кукурудзяними пластівцями і прапорами збірних Іспанії та Італії. Свиня віщує перемогу італійцям.

— Ми все одно переможемо, — четверо іспанців тицяють кабану кулаки. — Ми вашому Фунтику не віримо. Він вибирає не переможців, а тих, хто має вилетіти з турніру. Італійці можуть пакувати валізи і їхати додому.

За місяць Фунтик схуд на 12 кг. 1 червня важив — 386 кг. Його годували двічі на день — кашею, кропивою, вареною картоплею та подрібленою кукурудзою й дертю. На десерт давали яблука, тістечка і пластівці.

— Фунтик за два роки свого життя передивився із сотню матчів, — каже Іван. — На його фермі стоїть плазмовий телевізор. Фунтик як бачить гол — рохкає, може стайню рознести.

Організатори фан-зони кажуть, кабана привезли з Житомирщини. Інші говорять, із Бородянського району Київської області.

Дизайнер взуття угадав чемпіона

Дизайнер взуття з Донецька Ігор Зайцев зашифрував результат Євро-2012 у парі жіночих туфель. Прогноз вказав під наліпкою на підошві. Перед фіналом зняв її перед фотокамерами. На устілці виявився прапор Іспанії.

— Я ще півроку тому знав, хто стане чемпіоном, — каже Ігор Зайцев. — Я людина не азартна, на тоталізаторі не граю. Переможця чемпіонату визначив, аналізуючи гру команд.

Напередодні фіналу один з відвідувачів магазину намагався викрасти взуття, говорить дизайнер. Туфлі 37-го розміру, пошиті вручну, виготовлені в одному екземплярі. Ігор Зайцев їх виставив у своєму салоні. Охорони там немає.

— Багато людей приходили подивитися. Могли потримати пару. Минулого тижня я входжу, а назустріч вискакує чоловік. Туфлі в руках. Слава Богу, коридор вузький. Я в нього їх вихопив. Чоловік утік.

Два роки тому Зайцев угадав результат фінального матчу чемпіонату світу з футболу. Виставив у салоні кросівки з рахунком Іспанія — Голландія 1: 0.

Тетяна ЗАРОВНА

 

Зараз ви читаєте новину «Кнура-провидця заберуть до зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути