четвер, 14 липня 2011 05:45

Книгарню "Сяйво" захищали бітами

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Координатор громадської кампанії ”Форум спасіння Києва” Віталій Чернявський біля столичної книгарні ”Сяйво” розбиває кувалдою стіну з картонних коробок. На ній були приклеєні написи ”Корупція чиновників”, ”Банда Черновецького”
Координатор громадської кампанії ”Форум спасіння Києва” Віталій Чернявський біля столичної книгарні ”Сяйво” розбиває кувалдою стіну з картонних коробок. На ній були приклеєні написи ”Корупція чиновників”, ”Банда Черновецького”

— Бандити, які захопили книгарню "Сяйво", плювати хотіли на владу і державу, — вигукує адвокат 43-річний Олег Король біля столичної книгарні "Сяйво", що на вул. Велика Васильківська, 6. Судовий виконавець Шевченківської державної виконавчої служби 12 липня згідно з постановою Господарського суду Києва намагався зайти у приміщення магазину, та йому не відчинили.

Олег Король кілька хвилин стукає кулаком у двері запасного входу.

— Боржникам надіслали припис про те, що сьогодні буде входження, — каже.

Державний виконавець відходить убік, складає акт про перешкоджання входження у приміщення.

— Повторний припис державного виконавця передбачає 340 гривень штрафу, — розповідає Олег Король. — Якщо і другий припис не виконується, то суд ухвалює постанову про примусове  входження. Тоді двері зрізають і виконавець зайде всередину.

Показує перелік майна книгарні на 600 сторінках.

— Майно оцінили в 5 мільйонів гривень, але всередині вже нічого не лишилося, там усе зруйновано, — розповідає заступник директора книгарні Алла Решетнікова, 62 роки. — Рейдери всі книжки на Петрівку вивезли, продають по 15 гривень. Більшість працівників книгарні вже влаштувалися на роботу. Я на пенсії, то нової не шукала, хоч і важко кінці зводити. Як книгарня відновить роботу, доведеться ламати голову, де узяти гроші на ремонт приміщення.

Перед центральним входом до магазину двоє хлопців викладають стіну з 15 картонних коробок. До них кріплять написи "Корупція чиновників", "Корупційний бар'єр", "Знищувачі книгарні", "Банда Черновецького". Представник магазину Костянтин Клімашенко  трощить їх дерев'яною бітою. Потім зриває із заґратованого вікна плакат із зображенням книжок.

— Припиніть, — кричать йому двоє міліціонерів, які підбігають з підземного переходу.

— Це наше майно, — відповідає Костянтин Генріхович, 44 роки. — Тут зібралася громада Києва і ми хочемо проникнути всередину. А ви хіба не належите до громади Києва? Ви підтримуєте рейдерів? Ви в них на зарплатні?

— Та цей капітан Нагорняк, він на Гончара недавно студентів бив, а тепер сюди приїхав, — вигукує хтось зі натовпу.

Міліціонери переминаються з ноги на ногу, мовчать.

— Ви такі скромні, мені б таку жінку, — каже Клімашенко.

Приміщення книгарні "Сяйво" Шевченківська райрада продали у вересні 2009 року. Колектив магазину подав заяву до суду, бо на аукціоні використали підроблений паспорт бюро технічної інвентаризації. Близько сотні осіб нового власника захопили приміщення торік у лютому. Металевими щитами заварили двері та вікна. Лише 17 травня цього року суд ухвалив рішення про повернення книгарні в комунальну власність.

Зараз ви читаєте новину «Книгарню "Сяйво" захищали бітами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути