пʼятниця, 04 грудня 2015 05:35

Києвом курсуватимуть маршрутки з алкозамком

У дев'яти маршрутних таксі столиці встановили алкозамки. Це прилад для вимірювання рівня алкоголю в крові. Водій дмухає у спеціальну трубочку. Якщо не перевищує норму, автобус заведе двигун. В іншому випадку запалювання в машині блокується.

Перші пристрої встановили на маршрутах №№587, 231, 463, 455, 194 і 582. Перевізникам вони обійшлися у 375 тис. грн. Обладнані ними автобуси виїхали з 1 грудня.

— Установка алкозамка гарантує безпеку як водіїв, так і пасажирів, — каже Олег Зубовський, директор перевізної компанії "ДМ-Київтранс".

Підприємство має 60 машин. Такими приладами хочуть обладнати всі маршрутки. Інші перевізники поки що думають.

Керування транспортом у нетверезому стані — на другому місці у списку основних причин виникнення аварій. Із початку року їх сталося близько 2 тис. До 262 з вини водіїв автобусів і маршрутних таксі. Постраждали понад 500 людей.

— Щодня у Києві ловлять до 40 нетверезих водіїв. За п'ять місяців роботи нової патрульної поліції склали понад дві тисячі протоколів на таких, — каже координатор Фонду сприяння безпеці дорожнього руху Богдан Аганін, 41 рік. — Подібні ініціативи вже кілька років діють у європейських країнах. В Україні реалізуються вперше. Надіюся, це приживеться і в нас, як було свого часу з дитячими автокріслами.

У місті є 170 маршрутів для автобусів. На кожному працюють близько 10 машин.

Зараз ви читаєте новину «Києвом курсуватимуть маршрутки з алкозамком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути