четвер, 19 липня 2012 06:45

Кішка вижила після падіння з 11-го поверху

Автор: фото з родинного архіву Ольги Руденко
  Киянка Надія Руденко пестить кішку Афродіту. Чоловік, який урятував тварину, зробив їй три ін’єкції: знеболювальну, для підтримки роботи серця і проти внутрішнього крововиливу
Киянка Надія Руденко пестить кішку Афродіту. Чоловік, який урятував тварину, зробив їй три ін’єкції: знеболювальну, для підтримки роботи серця і проти внутрішнього крововиливу

У киянки 32-річної Ольги Руденко з 11-го поверху випала кішка — турецька ангора Афродіта. Її врятував охоронець автостоянки, який колись працював ветлікарем.

— Ми поїхали на море. Придивитися за кішкою і квартирою попросили родича. У п'ятницю він дзвонить і каже, що Фродя пропала, — розповідає Ольга. Притискає до себе пухнасту улюбленицю з блакитними очима. Афродіта жмуриться й муркотить. — Фродя компанійська і грайлива. Жодного разу дітей не поцарапала. Зустрічає всіх, хто приходить. Думали, кицька вискочила, коли родич відкривав квартиру. Коли дізналися, що вона випала, зрозуміли: він  виходив покурити на балкон і залишив відчиненим вікно. Каже, що закрив, але я йому не дуже вірю. Бо як тоді кицька випала?

Сталося це о 5.15. Охоронець автостоянки почув звук удару.

— Пішов подивитися, чи не б'ють автомобіль, і побачив кицьку, навколо якої вже зібралися бродячі пси. Чоловік відігнав собак, забрав тварину й побіг у найближчу аптеку. Купив препарати й зробив кішці три уколи: знеболювальний, для підтримки роботи серця та проти внутрішнього крововиливу. За порятунок Афродіти чоловік Вадим дав охоронцеві трохи грошей.

— Якби він не надав їй першої допомоги, то кішка напевно здохла б або собаки роздерли. Її спас пластиковий дашок над підвалом. Коли кішка падала, він як батут її відкинув на газон, — каже Вадим Руденко, 37 років.

Знайти Афродіту допоміг консьєрж. Вадим описав йому тварину, й той згадав, що схожа кішка живе в сторожці на автостоянці. Того ж дня господар забрав її й поніс до ветлікарні.

— Ні струсу мозку, ні тріщин у кістках, ні внутрішніх крововиливів лікарі не знайшли. Тільки зашили їй піднебіння всередині рота. Від удару на ньому тріснула шкіра. Кішку в нашому дворі прозвали літаючою. Після падіння не змінилася. Любить лежати на підвіконні й бігати на балкон. Висоти не боїться.

У жовтні Афродіті виповниться рік.

— Фродя вже використала два із дев'яти котячих життів, — вважає господар. — Уперше її рятували після народження. Вона була останньою з чотирьох кошенят і не дихала. Ветеринар запустив їй серце.

Цуценя ссе кішку

В Одесі дворова кішка Ніка вигодувала двотижневе цуценя. Його підкинули в двір житлового будинку. Люди віднесли цуценя кішці, яка напередодні народила мертве кошеня. Та почала його облизувати й годувати молоком.

 

Зараз ви читаєте новину «Кішка вижила після падіння з 11-го поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути