четвер, 24 січня 2013 05:30

Кирило Кудря затримав грабіжника у продуктовому магазині

Автор: фото: Сергій Дзех
  Полтавець Кирило Кудря навчається на першому курсі місцевого політехнічного коледжу, грає у волейбол
Полтавець Кирило Кудря навчається на першому курсі місцевого політехнічного коледжу, грає у волейбол

Полтавець 16-річний Кирило Кудря затримав грабіжника у продуктовому магазині "Кулиничі" біля торговельно-розважального центру "Київ" на вул. Зіньківській, 6/1.

— Вирішив прогулятися містом. О дев'ятій вечора сильно захотілося їсти. Глянув, а в "Кулиничах" продають мої любимі запечені трєугольніки з куркою. Попросив, щоб два розігріли, — розказує Кирило. — Коли мені їх віддавали, у магазин зайшов високий мужик років 30. Штовхає мене в бік, а сам через прилавок перегнувся і рукою в касовий апарат. Я, коли зрозумів, що проісходить, зразу його заламав. Він дьоргнувся — і до виходу. Ото ми вмєстє біля входу в магазин на землю і впали.

Кирило високого зросту, худорлявий. Швидко розмовляє, активно жестикулює.

— Я на землі його заламав, кричу: "Охрана!". А злодій свободною рукою гроші тицяє: "Забирайте". Продавщиця вискочила, схопила. Там рублів 200 було, — усміхається. — А я лежу і чуствую, що в мене хватка слабіє. Думаю: "Хоча би в нього нічого в карманах не було". Мужик мене з ліктя по ребрам раза два гепнув, вирвався і за магазин. Як охрана з торговельного центру підійшла, я показав, куди він забіг. Вони його на вулиці схопили, біля шоколадної фабрики "Домінік".

Охорона попросила Кирила дочекатися правоохоронців.

— Міліціонери сказали в Київський райвідділ під'їхати. Як узнали, скільки мені років, кажуть: "Та ти ж малий". А я маму набираю. Вона почула, що я в міліції, кричить: "Що ти натворив!". Я мобільний міліціонеру дав, він усе об'яснив. Додому приїхав, хотів похвалитися. А мама тільки й сказала: "Молодець. Іди, винеси сміття".

Кирило навчається на першому курсі Полтавського політехнічного коледжу, займається волейболом. За затримання злодія міліціонери вручили йому грамоту.

— Одногрупники тепер мене кличуть "капітан правосуддя". А деякі вчителі оцінки підвищують. На уроці "Захист Вітчизни" викладач сім балів поставив. Я після пари підходжу до нього, грамоту показую. У нього очі по 5 копійок. Руку мені пожав і оцінку на 11 балів виправив. А керівництво "Кулиничів" навіть спасибі не сказали. Як приїхав у магазин, тільки продавщиці дозволили вибрати будь-який торт із вітрини. Там був дорогезний, гривень 500. Та я взяв "Київський", його мама любить. Жінки за нього зі свого карману заплатили.

У міліції кажуть, що затриманий був п'яний.

— Молодий, 21-22 роки, ніде не вчиться і не працює. Випив і потягнуло на пригоди, — розповідає Володимир Пасічко з Київського райвідділу міліції. — У нього ніякої зброї не було. По суті — спонтанне пограбування. Повезло, що Кирило не дав утекти.

Зараз ви читаєте новину «Кирило Кудря затримав грабіжника у продуктовому магазині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути