четвер, 20 грудня 2012 05:30

"Кінець світу буде раптовим"
5

У п'ятницю, 21 грудня, завершується п'ятий цикл у календарі народу майя. Його склали на 5125 років. Ця древня цивілізація в Центральній Америці жила на сучасній території Гватемали і південних штатів Мексики близько 2 тис. років тому. Мала розвинену писемність, досягнення в архітектурі, мистецтві, астрономії та математиці.

Деякі вчені вважають, що 21 грудня станеться глобальна катастрофа. Кінець світу може настати внаслідок надзвичайного підвищення сонячної активності, зіткнення Землі з чорною дірою або з міфічною планетою Нібіру. Ми запитали українців, як вони уявляють кінець світу.

Володимир Чазов, 58 років, завідувач геріатрично-реабілітаційного відділення, село Денисів Козівського району Тернопільщини:

— Не може перед Різдвом бути кінця світу. Порося зарізав — треба з'їсти, друга внучка родилася — треба заміж видати. Живим про живе треба думати. Але як парад планет стане, магнітне поле Землі зміниться. Певно, це на комп'ютерні системи вплине. Деякий час люди по мобільних не зможуть спілкуватися. Землетруси вірогідні. Другий Чорнобиль може бухнути.

Роман Максимець, 31 рік, начальник відділу казначейства, Львів:

— Бог має якимось чином усіх людей одночасно забрати на небо і тоді знищити Землю. Тому цьогорічний кінець світу — це байка, вигадки якихось комерційних груп. Але колись він таки настане. Смерть буде раптовою, а не довгою мученицькою від холоду, голоду й у темноті.

Лідія Філіпова, 38 років, маркетолог, Київ:

— Якщо буде кінець світу, ми про нього не дізнаємося. Або 21 грудня все замре і самознищиться, або я піду, як завжди, на роботу. Вірю, що людство перейде в інший духовний вимір і зміняться цінності.

Юлія Созіна, 26 років, системний адміністратор, Рівне:

— Якщо глобальна катастрофа і станеться, то її все одно ніхто не спрогнозує. Я на вихідні їду до брата і кінця світу в моїх планах немає.

Наталія Пономаренко, 17 років, учениця 11-го класу, Полтава:

— Вірю у варіант кінця світу, коли кількість людей на Землі перевалить за вісім мільярдів. На стількох не вистачить ресурсів та їжі. Почнуться голод і війни за воду й землю.

Марія Клименко, 40 років, безробітна, місто Умань на Черкащині:

— Кінець світу — це коли Господь відвернеться від людей. Щодня спостерігаю, що це потроху стається. Більшає зла, насилля, нерівноправності, гноблення. Але все одно у світі залишається чимало хорошого. Астрологи пророкують, що, можливо, на кілька днів зникне сонце, електрика. Якщо так станеться — думаю, з дітьми й чоловіком пересидимо цей час. Маємо набитий овочами погріб, грубу з лежанкою в селі. Справимося.

Катерина Фурманюк, 54 роки, безробітна, Донецьк:

— Якщо кінець настане, він виглядатиме, як у Біблії. Всесвітній потоп або якесь інше глобальне порушення природи, яке знищить світову цивілізацію.

Зараз ви читаєте новину «"Кінець світу буде раптовим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути