середа, 05 травня 2010 07:01

Катер убив чотирьох хлопців

Четверо підлітків загинули 1 травня на річці Самара в місті Новомосковськ Дніпропетровської області. На їхній моторний човен "Южанка" налетів катер "МАХУМ-1800 ХР".

П"ятеро місцевих — 17-річні Дмитро Зінченко, Андрій Герасимов, Євгеній Ганчаєв і 15-річні Роман Волошин та Єдуард Балабанов взяли човен у батьків. У суботу каталися річкою. О 14.50 перепливали Самару. У правий бік їхнього човна на повному ходу врізався катер. Він погнув бік, перелетів через "моторку" і вдарив хлопців кілем. Четверо попадали у воду, загинули. Євгеній Ганчаєв втримався й вижив.

— Нам до того місця 3 хвилини їхати, — розповідає 61-річний Валентин Волков, начальник рятувально-водолазної станції в Новомосковську. — Ми витягли всіх чотирьох. Пліткують, що їм голови повідривало. Це брехня, вони були цілі.

Ширина річки в місці зіткнення — близько 100 м. На одному березі — порт, де відвантажують будівельні матеріали. Навпроти — хати селища Красний Кут. Городи підходять до води.

— На лодці був старенький двигун "Вихрь", — уточнює Валентин Анатолійович. — А катер сучасний, потужний. На ньому їхали чоловік із  дружиною й дитиною. Він місцевий, теж відпочивав на річці.

Попередня причина аварії — недотримання "Южанкою" правил плавання на внутрішніх водних об"єктах.

У вівторок, 4 травня, загиблих поховали в Новомосковську.

Зараз ви читаєте новину «Катер убив чотирьох хлопців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути