середа, 11 листопада 2009 07:50

Каськів заступився за голого художника

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Маніфестанти вимагають звільнити Олександра Володарського у вівторок біля столичного Лук’янівського СІЗО
Маніфестанти вимагають звільнити Олександра Володарського у вівторок біля столичного Лук’янівського СІЗО

Вхід до столичного Лук"янівського слідчого ізолятора вчора вранці обступили кількадесят людей. Вимагали звільнити художника з Луганська Олександра Володарського.

— Дикість, коли забороняють книгу лауреата Шевченківської премії (Олеся Ульяненка. — "ГПУ") або мультфільми про Сімпсонів, — каже чоловік із борідкою, вдягнений у чорний плащ. Це один із організаторів. Зачитує вимоги: звільнити Володарського, припинити кримінальну справу і покарати міліціонерів, які затримали художника.

2 листопада Олександр із дівчиною зімітували статевий акт на площі біля Верховної Ради. Обоє були голі. Так вони протестували проти рішень Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, які забороняли фільми в прокаті. 4 листопада Печерський районний суд ухвалив заарештувати Володарського на два місяці. Його звинувачують як учасника групового хуліганства. Кримінальний кодекс передбачає за це до чотирьох років ув"язнення. "Колегу" художника розшукують.

Із Німеччини до Києва прилетів батько ув"язненого, але його не допустили до сина.

— Товарищи, не оставайтесь безучастными, подходите! — звертається до перехожих через мегафон 25-річний Ярослав Мінкін, керівник луганської літературної групи "Стан".

Із СІЗО виходить жінка з сумочкою й пакетом. Каже, ходила до сина. Він сидить два місяці за крадіжку мобільного телефону. Назватися відмовляється.

— Не хочу нашкодити синові. Ми всі живемо в страху. Звичайно, судити цього художника за таке не можна, я вважаю.

36-річний Євген Дикий, помічник нардепа Владислава Каськіва, розповідає, що в середу зранку кілька активістів роздягнуться до трусів на знак протесту біля МВС.

— Це небезпечний прецедент. Уперше після Майдану за дурну витівку шиють серйозну справу. Завтра депутат Каськів внесе клопотання до Печерського суду про взяття Володарського на поруки.

Акція триває 40 хв. Потім пікетувальники гуртом ідуть до метро. Кажуть, бояться провокацій.

Зараз ви читаєте новину «Каськів заступився за голого художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути