Ексклюзиви
вівторок, 04 липня 2006 19:15

Карбюраторних автомобілів в Україні більше не продають

З 1 липня в Україні заборонили продавати і реєструвати нові автомобілі з карбюраторними двигунами у зв"язку з переходом на екологічні норми Євро-2. Для того щоб легковик узгоджувався з ними, він має бути обладнаний інжекторним двигуном з нейтралізатором відпрацьованих газів.

— Тих автовласників, які поставили на облік свої авто до 1 липня, ніхто штрафувати не буде, — пояснив "ГПУ" 40-річний Василь Брянцев, начальник відділу Державного департаменту ДАІ України. — А от нові автомобілі, які не відповідають нормам Євро-2, доведеться розібрати чи переобладнати.

За прогнозами, через перехід на вищі екологічні норми вітчизняні автомобілі суттєво подорожчають. "Таврія" і "Славута" — орієнтовно на $400, "Деу Сенс"і "Деу Ланос" — на $185, повідомили "ГПУ" в прес-службі "АвтоЗАЗу".

На заводі кажуть, що всі автомобілі, які не вкладалися у норми токсичності, вже продали. Нині на складах не лишилося жодного такого легковика. Зараз на "АвтоЗАЗі" переобладнують устаткування під виробництво машин у відповідності до екологічних норм Євро-3. Їх в Україні приймуть, переконані автобудівники, не пізніше ніж через рік або два.

Зараз ви читаєте новину «Карбюраторних автомобілів в Україні більше не продають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути