четвер, 10 липня 2008 07:14

Канатною дорогою переправили 10 тонн спирту

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Минулого тижня через молдавський кордон на територію Могилів-Подільського району Вінниччини контрабандисти переправили 10 т спирту. Його вартість — майже 270 тис. грн.

— Бочки переправляли канатною дорогою, — пояснює Руслан Бєлєй, начальник прикордонного Могилів-Подільського загону. — Зробили на них кільця, перетягнули трос через Дністер і по ньому сплавляли на інший берег.

Після того, як увесь спирт був завантажений, правоохоронці розпочали затримання. Контрабандист на одній із вантажівок вирішив тікати.

— Ми змушені були стріляти по колесах автомобіля, щоб його зупинити, — розповідає В"ячеслав Карпенко з Вінницького УБОЗ. — Приблизно через 300 метрів водій звернув у річку, а сам утік. Його затримали прикордонники за кілька годин.

На заставі "Соломоново" закарпатські прикордонники виявили 23-річного угорця Сандера, який прилетів в Україну на дельтаплані. Чоловік у льотному комбінезоні стояв на автобусній зупинці села Соломоново Ужгородського району. Мав угорський паспорт, два мобільних і прилад нічного бачення.

— Пілот розповів, що займається авіаційним спортом. Начебто летів між угорськими населеними пунктами Дебрецен і Журк, а під вечір його сильним вітром знесло на територію України, — каже Василь Єрмолюк із прес-центру Чопського прикордонного загону.

Сандер запевнив, що не зміг упоратися з керуванням і впав за 10 км від лінії державного кордону України біля села Малі Геївці Ужгородського району Закарпатської області. На цьому місці прикордонники знайшли предмети, схожі на уламки пропелера. Самого ж дельтаплана не виявили. Угорця затримали за порушення державного кордону.

Зараз ви читаєте новину «Канатною дорогою переправили 10 тонн спирту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути