четвер, 04 березня 2021 00:50

Канал соратника Медведчука закрили за годину

Львівський телеканал "Перший незалежний" перестали показувати по телебаченню за годину після початку мовлення ввечері 26 лютого. Провайдери виключили його із супутникових, кабельних і цифрових тарифів.

Канал придбала медіагрупа, яка належить нардепу з "Опозиційної платформи — За життя" Тарасові Козаку. Він — соратник Віктора Медведчука, кума президента Росії Володимира Путіна. 2 лютого Козак потрапив під економічні санкції Ради національної безпеки і оборони, які затвердив президент Володимир Зеленський. Закрили телеканали, які формально належали Козаку — "Зік", "112 Україна", "Ньюзван".

Новий канал створили, аби журналісти раніше відключених змогли далі працювати, заявили на "Першому незалежному". Зняття з ефіру вважають політичним тиском.

У Службі безпеки блокування не коментують.

— Не маємо до цього стосунку. Це господарські справи і рішення людей, які займаються телетрансляціями, — говорить секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, 58 років. — Ми працюємо за фактами. Якщо канал порушуватиме закони і працюватиме на користь іноземної держави — потраплятиме під санкції.

Зараз ви читаєте новину «Канал соратника Медведчука закрили за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути