Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2007 18:20

"Кам"янець" може стати першим чудом України

Заповідник "Кам"янець", що в Кам"янці-Подільському на Хмельниччині, лідирує в конкурсі "Сім чудес України". За нього вже проголосували 15 356 українців. Дендропарк "Софіївка" в Умані на Черкащині поки що на другому місці — 12 500 голосів.

Акція "Сім чудес світу" стартувала в травні цього року. Регіональні оргкомітети  представили свої історико-культурні та туристичні об"єкти. Із них вибрали 100 претендентів. Згодом експертна рада виділила 21 номінанта. Тоді на сайті 7chudes.in.ua і почалося основне інтернет-голосування. Свої голоси віддали вже понад 54 тис. чоловік.

Третє місце, після "Кам"янця" та "Софіївки", зараз займає Національний заповідник "Острів Хортиця" на Запоріжжі — 11 365 голосів. Також до сімки лідерів поки що належать музей "Писанка" на Івано-Франківщині, Херсонес Таврійський у Криму, Києво-Печерська лавра і Хотинська фортеця в Чернівецькій області.

На минулих вихідних деякі відвідувачі спробували сфальсифікувати результати голосування. Адміністрація сайту призупинила його роботу до 1 серпня. Із середи знову можна віддавати свої голоси.

Переможців акції офіційно оголосять перед Днем Незалежності України 21 серпня на території Софії Київської.

Зараз ви читаєте новину «"Кам"янець" може стати першим чудом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути