вівторок, 04 жовтня 2016 05:35

Із середи погода різко зміниться

З 5 жовтня різко похолодає. Синоптики прог­нозують зниження денної температури до +4…9°C. Вночі очікують заморозки.

У Карпатах, західних і центральних областях оголошено штормове попередження. Там очікують сильні шквали і зливи. На півдні, півночі та сході можливий густий туман.

— Буде різка зміна погоди з середи. Чимало де ітимуть сильні дощі. На Заході — місцями мокрий сніг, — говорить синоптик 55-річна Наталія Діденко. — У Києві теж суттєво похолодає. Йтиме дощ, сильний вітер. А східні та південні області ще трохи втримають теплу погоду.

У західних областях вночі можливі снігопади.

— У жовтні температура не перевищуватиме 10 градусів тепла. А вночі опускатиметься до нуля. Дощ змінюватиметься градом і снігом, — каже 69-річна Вазіра Мартазінова з Інституту метеорології. — У листопаді температура впаде до мінуса. Наприкінці осені ймовірні морози до 15 градусів.

— Із 18 листопада країну почнуть заливати дощі з мокрим снігом. Буде до 3 градусів морозу. Поки що температура коливатиметься від 3 до 13 градусів тепла. Хоча дощі йтимуть кожні день-два, — говорить народний синоптик Леонід Горбань, 74 роки. — Зима буде холодна й затяжна. Протримається до кінця березня.

Метеорологи заперечують такий прогноз.

— У грудні та січні в середньому очікуємо півтора градуса морозу, в лютому — один. Це норма. До мінус 30 може похолодати на кілька днів, — каже 59-річний Юрій Власов, начальник Вінницького обласного центру гідрометеорології. — Не буде необхідності й у затяжному опалювальному сезоні. У березні температура підніметься до 2 градусів тепла.

У вересні середня температура становила +16,1°C. Це на 2,2°C вище за норму. У Києві 30 вересня було найтепліше за останні 124 роки +25,8°C.

Зараз ви читаєте новину «Із середи погода різко зміниться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути