середа, 05 жовтня 2011 00:30

Із п'ятьма охоронцями Азаров відкривав електричку

Автор: фото: Ростислав Мисюкевич
  Прем’єр-міністр Микола Азаров (праворуч) махає рукою киянам, які зібралися біля станції Дарниця. У вівторок він відкривав нову міську електричку. На підготовку інфраструктури і рухомого складу витратили 223 мільйони гривень
Прем’єр-міністр Микола Азаров (праворуч) махає рукою киянам, які зібралися біля станції Дарниця. У вівторок він відкривав нову міську електричку. На підготовку інфраструктури і рухомого складу витратили 223 мільйони гривень

У вівторок уранці працівник Управління держохорони з пластиковою палицею, до якої прикріплене кругле дзеркало, стоїть перед турнікетом на залізничній станції Лівий берег. Обстежує дашок. Тут за годину має запустити міську електричку до станції Дарниця прем'єр-міністр 63-річний Микола Азаров.

Станцією ходить кінолог із собакою. По периметру вздовж дороги стоять шестеро міліціонерів та двоє даїшників. Біля турнікета скупчуються близько сотні людей: журналісти, працівники залізниці та охоронці.

Прем'єр приїжджає о 9.10 чорним "мерседесом". Його супроводжують дві "тойоти" з мигалками та чорний мікроавтобус. Виходять п'ятеро охоронців. На Азарова чекають віце-прем'єр Борис Колесніков, голова столичної міськдержадміністрації Олександр Попов. Журналістів охорона відтісняє на кілька метрів від глави уряду.

— Дайте сфотографувати! — кричать репортери.

— Потім сфотографуєте, — відповідає охоронець.

Азаров заходить до першого вагона електрички. Вона біла, розмальована символікою Євро-2012. Прем'єр іде в кабіну до водія. Охоронці сідають під її дверима. Журналістів розсаджують в інші вагони.

За 48 хв. без зупинок електричка долає 50 км і прибуває на станцію Дарниця. Кажуть, у звичайному режимі дорога забере на 20 хв. більше. На платформі ставлять стіл, накривають бордовою скатертю. Азаров каже:

— Удобство кольцевой дороги в том, что она связывает шесть станций метро — платформы совмещаются со станциями. Я вас всех поздравляю. Это очередная наша победа. Победа над собственным неверием, что мы можем такие вещи быстро делать. Победа над кризисом, о котором все говорят. Кризис витает в воздухе, но мы все равно работаем. Кто-нибудь будет ездить кольцевой электричкой, или все живут в других районах? — звертається до журналістів.

Замість відповіді ті починають ставити запитання.

— Николай Янович, там производители сельхозпродукции протестуют против ввода пошлин на экспорт. Будут они отменены?

— Разберемся с пошлинами, как и с любыми другими вопросами, — відповідає Азаров. — Кто-то из бюджета получает помощь, а кто-то в бюджет платит. Кто-то хочет платить меньше, а учителя потом говорят: "А чего у нас такая маленькая зарплата, давайте повышайте". А вот пусть учителя спросят у тех, кто платит в бюджет: "Чего вы так мало платите?". У каждой группы общества свои интересы. Задача правительства — увязать эти интересы гармонично. Чтобы одним было хорошо и другие не очень страдали. Разберемся мы со всем. Всего доброго, — прощається.

Обходить вокзал, спускається сходами. Махає рукою людям, які зібралися вздовж дороги. Сідає у "мерседес", їде. Говорити з журналістами залишається голова КМДА Олександр Попов, 50 років:

— До 1 січня ціна на проїзд не змінюватиметься. Ведемо роботу, щоби повідомити людей — оголошення у громадському транспорті, по телебаченню. Роздаємо інформацію жителям будинків, що біля станції.

До Попова підходять шестеро жінок.

— А можно здесь дорогу нормальную сделать? — питає 58-річна Надія Москаленко. Показує на тротуар уздовж проїжджої частини. Він у вибоїнах. — Мы тут каждый день ноги ломаем.

— Запишите номер, — відказує Попов 56-річному Василеві Пінчуку, заступнику голови Дарницької районної держадміністрації. Той киває, записує ім'я та контактний телефон.

— Так можно надеяться? — наполягає Надія Москаленко.

— Попов же сказал — все организуем! — обіцяє Пінчук.

Біля дороги 73-річна Людмила розмовляє з літньою жінкою у сірій хустці та бежевому плащі.

— Ви не знаєте, коли це все кінчиться? — питає Людмила. — Я тут через дорогу квіти продаю. Сьогодні в шість утра до нас міліціонери підійшли, сказали, щоб ми йшли. Потім уже по слухах узнала, шо Азаров буде. А нам заробить треба. День пропав. Хай уже бистріше їдуть.

Проїзд електричкою коштуватиме 1,7 грн. Курсуватимуть 66 поїздів із 6.00 до 9.30 та з 16.30 до 20.00. Інтервал — 15–17 хв. На маршруті будуть 14 зупинок, щоб можна було пересісти на станції всіх трьох ліній метро. На підготовку інфраструктури й рухомого складу витратили 223 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Із п'ятьма охоронцями Азаров відкривав електричку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути