вівторок, 25 червня 2019 07:20

Із Кольченком зустрілася мати

Мати політв'язня 29-річного Олександра Кольченка 7 червня відвідала сина у колонії міста Копейська Челябінської області Росії. Пробула три дні.

Це п'ята зустріч із початку незаконного ув'язнення кримського дисидента. Останній раз вони бачилися 2018 року.

— Саша уже чекав цієї зустрічі, щоб згадати смак домашньої їжі, приготовленої маминими руками, — каже племінниця Анастасія Кольченко.

Олександр Кольченко — громадський активіст із Криму. В березні 2014-го окупанти схопили його через про­українську діяльність. Звинуватили в тероризмі та засудили на 10 років колонії суворого режиму.

Політв'язня 48-річного Володимира Балуха 21 червня росіяни повернули до штрафного ізолятора. Триматимуть до 2 липня. Причиною назвали порушення внутрішнього розпорядку колонії.

— Балуху перед вечерею стало зле, і він попросив відвести його до лікаря, — розповідає адвокатка, 37-річна Ольга Дінзе. — Співробітник колонії сказав: "Ти приляг поки". Балух приліг, хоча це не можна такого часу доби. Його тут же сфотографували, відвели в медичну частину і помістили до ШІЗО за те, що порушив внутрішній розпорядок.

Зараз ви читаєте новину «Із Кольченком зустрілася мати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути