Ексклюзиви
середа, 24 грудня 2008 17:03

Інтернат будували 16 років

У Новоушицькій спецшколі-інтернаті для глухих дітей та дітей із вадами мовлення 19 грудня відкрили нове приміщення. Подібний навчальний заклад на Хмельниччині єдиний.

Зведення розпочали 1992-го. Через брак коштів будівництво законсервували з 1996-го по 1999 рр.

— Невідомо, скільки це ще тривало б, якби більшу частину грошей не взяла на себе облрада, — каже голова Хмельницької обласної ради Іван Гладуняк. — Із 2006 року обласний бюджет виділив більше 16 мільйонів гривень.

Нова будівля інтернату має понад 6 тис. кв. м площі, у ній можуть жити 144 дитини. Нині їх у школі навчається 106. Із них 62 мають порушення мовлення, а 44 — вади слуху.

— У 2009-му буде рівно 70 років, як діє наша школа, — розповіла Світлана Чорноконь, 42 роки, директор інтернату. — Навчання призупиняли лише в роки Великої Вітчизняної війни.

До відкриття нового приміщення класи і групи були переповнені. В окремих класах було по 25–30 дітей. Нині у групах не більш як 16 учнів. Працює комп"ютерний клас. Із 80 працівників 49 — педагоги, решта — обслуговуючий персонал. Будівля розташована в центрі Нової Ушиці. Дотепер інтернат працював у панській садибі ХІХ сторіччя. До революції в шести будівлях маєтку жив поміщик Ренгач.

— Тепер зручно, — каже Наталя Кривцунова, 34 роки. — Добре діставатися. У мене тут учитиметься 15-річний син Вадим, він хворий на ДЦП.

Зараз ви читаєте новину «Інтернат будували 16 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути