четвер, 03 вересня 2020 06:11

Іноземцям заборонили в'їжджати в Україну

Уряд заборонив іноземцям в'їжджати в Україну до 28 вересня через ­сплеск захворюваності на коронавірус.

— В'їзд лишиться вільним для тих, хто має в Україні близьких родичів чи працює у нас, навчається, служить, лікується. Пропускатимемо біженців і людей, які прибуватимуть на спортивні змагання чи на запрошення влади, — розповідає міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, 43 роки. — Не заборонятимемо в'їзд дипломатам і консулам, представникам міжнародних місій та акредитованих в Україні організацій.

Заборона дозволить уникнути масового паломництва хасидів до райцентру Умань на Черкащині, кажуть в уряді. Щороку їх сюди прибуває до 50 тис. Відзначають юдейський Новий рік. 2020-го свято припадає на 18–20 вересня.

Понад 500 хасидів встигли приїхати в Україну до заборони.

— Не зрозуміла позиція уряду. 26 серпня приймають рішення про заборону на в'їзд, а 27-го обмеження пом'якшують і дозволяють перетин кордону за різними приводами, — каже міський голова Умані 46-річний Олександр Цебрій. — Ми не готові приймати хасидів. Навіть меншу кількість, ніж зазвичай. Центральна влада постійно змінює рішення не на нашу користь. Але при цьому й копійки не виділили на протидію поширення вірусу через паломників. Навіть на дезінфектори.

Цебрій хоче встановити контрольно-пропускні пункти на в'їздах в Умань. На коронавірус тестуватимуть паломників, які прибуватимуть у місто.

Хасиди їдуть святкувати до Умані, бо тут похований їхній духовний лідер раббі Нахман.

Зараз ви читаєте новину «Іноземцям заборонили в'їжджати в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути