Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2019 00:15

Ігроманія офіційно стала хворобою

До міжнародної класифікації хвороб зарахували гральну залежність. Це відбулося під час 72-ї сесії Всесвітньої організації охорони здоров'я у швейцарській Женеві. Розробили програми лікування для таких пацієнтів.

Гральна залежність — це регулярне чи епізодичне захоплення іграми й неможливість контролювати частоту, тривалість ігрового сеансу. Ігри також стають важливішими за інші аспекти життя.

— Геймера можуть визнати хворим, якщо протягом року ігри заважають йому в особистому, соціальному, сімейному та професійному житті, — розповідає 47-річний Олексій Місниченко, столичний психотерапевт. — Залежна людина до останнього заперечує наявність цієї хвороби. До 80 відсотків ігроманів, які прийшли на програму реабілітації, потрапляли до нас через візитки, що поширювали в гральних залах і казино. Це важливий психологічний момент: бо саме перебуваючи там, програвши, людина усвідомлює, що так далі не можна.

Виробники ігор закликали фахівців переглянути рішення ВООЗ.

Зараз ви читаєте новину «Ігроманія офіційно стала хворобою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути