Ексклюзиви
середа, 21 липня 2010 07:00

Ігоря Діденка залишили під вартою

У понеділок судді Апеляційного суду Києва залишили під вартою колишнього першого заступника голови "Нафтогазу" 46-річного Ігоря Діденка. Адвокати просили випустити його на підписку про невиїзд на час слідства. Діденка звинувачують у привласненні 11 млрд куб. м газу, який вилучили в "РосУкрЕнерго", компанії Дмитра Фірташа.

До зали Діденка приводять під конвоєм підрозділу "Грифон". Руки скуті за спиною наручниками. Підводять до лави підсудних, яка з усіх боків доверху огороджена металевою решіткою. Весь час розгляду клопотання обвинувачуваний ходить кліткою.

У залі близько сотні журналістів, є нардепи-"бютівці" Сергій Власенко й Олександр Абдуллін.

Екс-керівника "Нафтогазу" охороняють дев"ятеро осіб, озброєні пістолетами, палицями та газовими балончиками. Один стоїть, тримаючи руку на кобурі.

— Че стоишь? — каже йому Ігор Діденко. — Положил руку — стреляй!

Адвокат просить приєднати до справи довідку від стоматолога, що Діденку необхідне лікування. У нього стоять тимчасові зубні протези. Суддя дає обвинуваченому право виступити.

— Слідство заполітизоване, працює в інтересах економічних груп. Говорять про розтрату газу. Але ж "РосУкрЕнерго" не заявило про збитки. А мене судять. Знаходжуся в неприйнятних для життя умовах. Сходіть у Лук"янівське СІЗО. Там суцільний комок болячок. Страшно навіть ложку в руки брати. Слідство триває з 10 червня. За цей час мені поставили усього 15 запитань. Я тормошу слідчих, добиваюся від них роботи. Але марно, — звертається Діденко до суду.

Після його слів судді йдуть радитися. За годину виходять та оголошують рішення.

— Ганьба! — кричать депутати.

— Подивіться на цю суддю! Це та, яка колись Пукача випустила на підписку про невиїзд! — додає Абдуллін.

Зараз ви читаєте новину «Ігоря Діденка залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути