Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2020 05:55

Хворих на коронавірус більшатиме

У київських лікарнях, де приймають хворих на коронавірус, — зайняті більш як половина ліжок. Місто перевели в жовту зону. Із 17 серпня повернули частину обмежень, які діяли під час жорсткого карантину — заборонено покидати місця самоізоляції, ходити без документів. Масові заходи дозволяються лише за умови перебування однієї людини на 5 кв. м площі.

У столиці жорсткіше слідкуватимуть за носінням масок у транспорті. Кінотеатри можуть заповнювати зали не більш як наполовину.

— Ситуація неприємна. Місто готує медзаклади другої хвилі. Не ігноруйте правила карантину, — говорить міський голова Віталій Кличко, 49 років.

В Україні зараз щодоби фіксують від 1400 до понад 1900 нових хворих. Кількість пацієнтів зростає не тільки через масовіші тестування, каже інфекціоніст Федір Лапій, 47 років:

— Триває пора відпусток, люди контактують між собою. Не біда, коли їдуть перепочити в гори. Гірше, якщо прямують в Одесу, Затоку, Бердянськ. Там наплив туристів. Був у Бердянську і спостерігав за туристами. На пляжах їх відносно небагато. Але вечірні кафе, ресторани — ніхто не контролює. Народ не дотримується дистанції. А потім їдуть додому. Це сприяє перевезенню інфекції і її розповсюдженню.

Кількість регіонів, де епідемічна ситуація погіршується — зростатиме, прогнозує спеціаліст. Вони потраплятимуть до червоних зон. Тоді закриватимуть заклади харчування, освіти, зупинятимуть громадський транспорт.

— Найкритичніші цифри по хворим очікуються в жовтні–листопаді, — продовжує Федір Іванович. — По мірі зростання кількості інфікованих, у кожного будуть знайомі, які перенесли коронавірус. Це сприятиме мобілізації населення в плані дотримання правил карантину.

На 19 серпня в Україні інфекцію підтвердили у 96 403 людей. Вилікувалися 49 737 осіб, померли — 2144. Найбільше хворих у Львівській області та Києві — 12 448 та 10 945.

Зараз ви читаєте новину «Хворих на коронавірус більшатиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути