вівторок, 01 червня 2010 03:00

Хворі діти пробігли 200 метрів у центрі столиці

У неділю зранку 16 тис. 550 людей узяли участь у столичній акції "Пробіг під каштанами". Перед цим заплатили добровільний внесок — 35 грн. Учасникам давали зелені футболки з логотипом акції. Від великої кількості людей столичний майдан Незалежності був зеленого кольору.

Спочатку 200 м пробігли хворі діти. Сердечників перед стартом оглянули лікарі. Першою стала киянка 7-річна Анастасія Дарунська. Розповідає, що довго готувалася до марафону. Бігала з батьком навколо будинку по 2 км.

Брати 9-річний Артем та 2-річний Іван хворіють на серце. Вони прибігли одними з останніх.

— Старший — прооперований у кардіологічному центрі. Молодший там на обліку. Беремо участь у марафоні вже сім років. Два роки тому Артем прибіг першим. А сьогодні підвернув ногу. Тому не біг, а швидко йшов, — розповідає мати хлопців Анна, 31 рік.

Киянка 52-річна Леніна Оленьова прийшла другою в жіночому забігу. Вона прапорщик у відставці. Мати трьох дітей, спортом займається з 14 років. Тиждень тому брала участь у міжнародному марафоні на 42 км у селі Зазим"я Броварського району під Києвом. Прибігла за 3 год. 27 хв.

Два роки тому Артем прибіг першим. А сьогодні підвернув ногу. Тому не біг, а швидко йшов

— Сьогодні душно бігти, — каже вона. — Учора була в подруги на весіллі, танцювала до двох ночі. Сьогодні о шостій прокинулася — і на марафон.

Оголошуючи її, ведучий плутає ім"я і прізвище.

— Второе место занимает Оленева Оленина, — говорить він. Відходить від мікрофона і додає. — Б...дь, ну и дал Бог имя.

Ігор Підчибій, представник Книги рекордів України, фіксує два рекорди.

— У небо запустили п"ять тисяч повітряних кульок, — констатує. — Останній рекорд такий зареєстрували в Алушті два роки тому. Тоді запустили 2,5 тисячі кульок. Крім того, "Пробіг під каштанами" — наймасовіша спортивно-благодійна акція.

Сациві в чоловіків підвищує потенцію

26 травня біля Річкового вокзалу розпочався гастрономічний фестиваль "Жар". 50 столичних ресторанів пригощають перехожих шашликами. За 150 г просять 30 грн. Кажуть, це дешевше, ніж у ресторанах.

Найбільше відвідувачів біля "Шинка". 56-річний Віктор смажить м"ясо на 20 шампурах. Каже, такого шашлика немає ніде в Києві.

— Головне — правильно замаринувати м"ясо. Для цього беру величезну каструлю. На 10 кілограмів свинини сиплю кілограм солі та цукру. Додаю перцю, лаврового листочка і багато цибулі. Як м"ясо замаринується, її теж на вогні можна засмажити. Гарний гарнір виходить. Маринувати м"ясо треба не менше 10 годин, тоді воно м"яке і ніжне. Раз попробув маринувати у вині. Але мені не сподобалося, бо кисле виходить. Морожене м"ясо не годиться, треба свіже брати. Як купуєте свинину, дивіться на неї уважно. Як жирненька, похожа на мене, то і шашлик смачний вийде.

До шашлика пропонує печену картоплю. За 20 хв. відвідувачі купують 2 кг шашлика і стільки ж гарніру.

Киянин Артур, 25 років, запрошує скуштувати грузинський шашлик.

— У нас шашлык самый вкусный, — каже. — Додаємо грузинські приправи. Про них не розповідаємо навіть відвідувачам, щоб конкуренти рецепт не вкрали. Хто свинини не їсть, може взяти сациві. Це — грузинська віагра. У цій страві з курки багато горіхів — найкращий продукт для підвищення потенції. Жінки часто замовляють сациві для своїх чоловіків, коли їм уже за 60 перевалило.

Світлана КОРЖЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Хворі діти пробігли 200 метрів у центрі столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути