вівторок, 11 жовтня 2011 06:00

Хорошковський очолить Міністерство фінансів

Кажуть, що, голова Служби безпеки 42-річний Валерій Хорошковський може зайняти посаду міністра фінансів замість Федора Ярошенка. Чутки про це ширяться в політичних кулуарах. На новій посаді він об'єднає податкову та митну служби у структурі Мінфіну. У такому випадку входитиме в п'ятірку найвпливовіших людей у країні, коментує керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко 52 роки.

— Чутки про такий сценарій уже декілька місяців лунають. Думаю, це можливо. Причому приписують його Хорошковському. Існує певний негатив, пов'язаний із ним і СБУ, і, можливо, він хоче від цього відійти. Або ж хоче позмагатися за звання головного реформатора в країні. Свого часу він був міністром економіки, а при Тимошенко керував митницею. Крім того, він досить успішний бізнесмен. Із точки зору знань і досвіду — дасть фору більшості міністрів уряду Азарова.

Щодо наслідків такого об'єднання, то тут є свій позитив. Це може зробити системнішою політику держави, у першу чергу з точки зору надходження прибутків у казну. Але з іншого боку, таке відомство буде надміністерством, міні-урядом усередині Кабміну. Податкова з митницею під одним дахом — це величезні грошові потоки, головні в країні. Людина, яка їх контролює — дуже впливова.

Однак проблема в іншому. Коли люди, які є бізнесменами, фактично, олігархами, ідуть на державну службу у відомства, які контролюють фінансові потоки, неминуче виникає конфлікт інтересів. Це потенційний ризик, що особа може заробляти на цьому.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський очолить Міністерство фінансів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути