вівторок, 07 червня 2011 08:00

Хлопчик заразився холерою від матері

— Та це ж відмивають гроші на цій холері, як тоді на свинячому грипі. Потратять 100 тисяч, а спишуть усі 500, — каже 51-річний Віталій із Маріуполя на Донеччині. Прізвища не називає.

Станом на понеділок у місті 14 людей госпіталізували з холерою. Цієї недуги там не було 12 років.

— Ми об'єктивно висвічуємо всю інформацію по холері. Називаємо тільки реальні цифри та випадки. Не може й бути мови про спеціальне роздування ситуації навколо холери, — розповідає 57-річний Володимир Виноградов із міської ради. — Задіяні всі служби. Мер розпорядився, щоби поставили на всіх пляжах відкриті душові кабінки для відпочивальників.

— Купання заборонене. Але дехто все одно лізе у воду. Правда, помітив, що після  обливаються водою з пляшок, яку набирають із фонтанчиків, — розповідає російською Олександр Татай, 44 роки, начальник міської аварійно-рятувальної водолазної станції. — Так би мовити, порушують за правилами. Рибалок завертаємо на берег або передаємо держрибнагляду.

На ринках Маріуполя запровадили жорсткий контроль.

— Заборонили навіть овочі продавати на вулиці, як раніше. Всіх заганяють в середину ринку, — говорить лікар-неонатолог пологового будинку №2 Валентина Ліхоносова, 40 років. — По квартирах ходять медпрацівники. Чула, госпіталізували одного, що два тижні вдома хворів. Звісно, довів себе до такого важкого стану. Адже при холері найгірше — зневоднення організму. Коли я в Херсоні вчилася, і там була холера, то ОМОН усе місто оточив. А в нас ситуація ще спокійна.

Поквартирний обхід у Маріуполі виявив іще двох носіїв холери.

— Це люди, які не захворіли, але у них виявили холерний вібріон, і лікувати їх теж потрібно, — розказує Георгій Гусаков, головний санітарний лікар Маріуполя. — Є один випадок захворювання у 1,5-річної дитини. Заразилася вона від мами. Напевно, батьки не дотримувались правил гігієни. А можливо, й дали попробувати дитині шматочок риби.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик заразився холерою від матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути