вівторок, 25 вересня 2018 06:00

Хімікатами отруїлися 252 людини

У селі Іване-Пусте Борщівського району Тернопільської області отруїлися 252 людини, із них — 80 дітей. Стали погано почуватися після обробки місцевих полів хімікатами. Їх обприскували з літака 18 вересня.

— Люди почали звертатися по допомогу до лікарів, — говорить 46-річний Петро Олексин із сусіднього села Кудринці. — Найгірше було дітям — їх нудило, підвищувалася температура. Я в іншому селі живу, але подихав того дня повітрям і спати не міг усю ніч. Дихання не вистачало, в горлі дерло. Кажуть, що літак літав над селом із одного поля на друге.

Поля обприскувала агрофірма "Агрополіс", говорять місцеві.

— Орендує людські паї вже сім років. В одній частині села садять соняшник, а в другій — кукурудзу, — говорить житель села Назар Козак, 26 років. — Раніше поля не обприскували, то такої ситуації не було. Напередодні обробки фірма повідомила про це сільську владу. Але ж мали це зробити мінімум за два-три дні. Літак літав із одного поля на друге через село. Навіть не вимикав кропилку. Обробляв усе підряд, разом із людьми. Після обприскування соняшнику — наступного дня він достиг. Хоча до того ще був зелений.

Після отруєння людей обробляти поля перестали. У потерпілих зникли симптоми захворювання. Нікого не госпіталізували.

Селяни збираються розривати договори про оренду паїв із агрофірмою. Викликали поліцію. Експерти мають установити, якою речовиною обробляли поля.

У "Агрополісі" ситуацію не коментують.

Зараз ви читаєте новину «Хімікатами отруїлися 252 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути