Ексклюзиви
вівторок, 02 червня 2009 07:59

Госпіталізували першого українця з підозрою на свинячий грип

23-річного Романа Небеснюка із Чернівців госпіталізували у Києві з підозрою на свинячий грип. До столиці він прилетів 29 травня з Нью-Йорка, через Париж. Роман працював у США два роки.

— В аеропорту "Бориспіль" його зустрічав товариш. Приїжджий поскаржився йому на біль у м"язах та головний. Товариш відвіз хворого в одну з міських лікарень. Звідти до боксу інфекційного відділення його забрала "швидка". Результати лабораторних аналізів мали би бути готові сьогодні, але поки що нічого не відомо, — кажуть у понеділок у прес-службі Міністерства охорони здоров"я.

— Рейс того літака Париж–Київ здійснювала міжнародна авіакомпанія "Ейр Франс". Ми передали Міністерству охорони здоров"я списки всіх пасажирів, які перебували тоді в літаку. Більшість із них — іноземці, — каже "ГПУ" працівник санітарної служби аеропорту.

Роман Небеснюк перебуває в столичній клінічній лікарні N9 на вул. Ризькій. Там раніше створили спецвідділення для людей, чиї симптоми захворювання схожі на свинячий грип.

Він дуже кашляє. Можете передати йому фрукти

Обговорювати стан хворого з пресою лікарі відмовляються. Кажуть, у міністерстві "заборонили поширюватися на цю тему". Знайомі Небеснюка в інфекційному відділенні запевняють: Роман почувається значно краще.

— Усі ці дні температура трималася 39–40 градусів. А зараз — стабільно 37. До хлопця не можна, він в ізольованому боксі. Але можете передати йому фрукти, особливо цитрусові. Купіть мікстуру на травах "Хо" або "Гербіон", бо він дуже кашляє, — каже черговий лікар телефоном.

На запитання, чи справді у Романа свинячий грип, відповідає:

— Якщо захоче, сам вам розповість. Але коли його можна буде побачити — не знаю. Про виписку поки що не йдеться. Товариша, який був із Романом, обстежили. У нього немає жодних симптомів. Із того літака більше ніхто на обстеження не приходив.

Зараз ви читаєте новину «Госпіталізували першого українця з підозрою на свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути