середа, 26 червня 2013 00:15

Гіпсове погруддя Януковича продають третій рік

Автор: фото: Вікторія Марценюк
  Гіпсове погруддя президента Віктора Януковича скульптор-самоук Олександр Бойко робив чотири місяці. Це — єдиний політик у доробку майстра
Гіпсове погруддя президента Віктора Януковича скульптор-самоук Олександр Бойко робив чотири місяці. Це — єдиний політик у доробку майстра

У Запоріжжі скульптор-самоук 30-річний Олександр Бойко продає гіпсове погруддя президента Віктора Януковича. Робота важить майже 60 кг. За неї автор просить 9 тис. 999 грн.

— Скульптури роблю давно, але на президентові зупинився спонтанно. Друзі порадили, бо впізнають його обличчя. Вирішив усіх здивувати. Робив її по фотографії з інтернету, — каже Бойко. — Працював чотири місяці. Увесь цей час він простояв на столі в майстерні.

Автор зробив скульптуру три роки тому. Покупців шукав серед знайомих, через місцеві газети. 17 червня цього року розмістив оголошення в інтернеті. За перші два дні подзвонили близько 100 потенційних покупців.

— Я не торгуюся. Ціна стоїть мінімальна, — каже Бойко. — Упевнений, що такий бюст — єдиний в Україні. Виготовлений із натуральних та чистих матеріалів — гіпсу на арматурному каркасі. Скульптура цінна й щороку дорожчатиме на кілька тисяч гривень. Це вигідне капіталовкладення.

Основне місце роботи Олександра — електромонтер на підприємстві.

— Я — художник-самоучка. Мої роботи продаються в онлайн-галереях, — говорить чоловік. — Увесь свій вільний час присвячую роботі — ліплю скульптури, малюю картини.

Автор запевняє, що взявся за цю роботу з бізнесових міркувань. Янукович — єдиний політик у його доробку. Має також скульптури кінозірок Брюса Вілліса, Арнольда Шварценеґґера. Їх продає по 1,2 тис. грн.

— Можу переробити бюст Януковича за вимогами клієнта, зробити його веселішим, наприклад, — продовжує Бойко.

Заступнику голови фракції Партії регіонів Михайлові Чечетову ідея щодо придбання погруддя президента сподобалася. Однак покупцем бути відмовляється.

— Такі речі потрібно любити й бачити в них цінність, — пояснює.

Нардеп-"регіонал" Володимир Олійник також не хоче.

— Грошей таких не маю, — каже.

Автор обіцяє доправити роботу покупцеві власним коштом.

Зараз ви читаєте новину «Гіпсове погруддя Януковича продають третій рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути