вівторок, 03 грудня 2019 07:30

Герман Бродніков перед загибеллю заручився

Автор: ФОТО З САЙТА facebook Наталія Костіна
  У ніч 30 листопада в Полтаві невідомі розбили меморіал полеглих у війні на Донбасі. Його відкрили на початку березня 2018 року. На інтерактивній дошці була інформація про полтавців, які загинули у зоні АТО: фото, роки життя, обставини смерті й нагороди бійців. Тієї ж ночі в місті спалили волонтерський мікроавтобус і розбили підставку для квітів на пам’ятній дошці капітану 25-річному Сергієві Лимарю. Він загинув 21 серпня 2014-го поблизу села Старогнатівка Донецької області під час артилерійського обстрілу реактивною системою залпового вогню ”Ураган” із території Росії. Був командиром взводу 2-го об’єднаного польового вузла зв’язку Генерального штабу.
У ніч 30 листопада в Полтаві невідомі розбили меморіал полеглих у війні на Донбасі. Його відкрили на початку березня 2018 року. На інтерактивній дошці була інформація про полтавців, які загинули у зоні АТО: фото, роки життя, обставини смерті й нагороди бійців. Тієї ж ночі в місті спалили волонтерський мікроавтобус і розбили підставку для квітів на пам’ятній дошці капітану 25-річному Сергієві Лимарю. Він загинув 21 серпня 2014-го поблизу села Старогнатівка Донецької області під час артилерійського обстрілу реактивною системою залпового вогню ”Ураган” із території Росії. Був командиром взводу 2-го об’єднаного польового вузла зв’язку Генерального штабу.

Публікуємо поіменний список полеглих у листопаді захисників України. Відомо про смерть 10 бійців. Шестеро — бойові ­втрати. Інформація про деяких неповна. Наймолодшому загиблому було 23 роки, найстаршому — 56.

Найгостріша ситуація була 7 листопада, тоді загинув один боєць, троє отримали поранення. 4 і 7 листопада було найбільше обстрілів — по 20.

За місяць поранення і бойові травми отримали 34 захисники України.

1, 4, 5, 13, 17, 23–26, 28, 30 листопада обійшлося без поранених, за даними штабу операції Об'єднаних сил.

Російські окупаційні війська порушували режим тиші 342 рази.

Бойові

7 листопада

Неподалік Авдіївки на Донеччині бійці 92-ї механізованої бригади ім. отамана Івана Сірка розвантажували деревину для обладнання позицій. Бойовики двічі вистрілили по них із протитанкового ракетного комплексу. Одна ракета поцілила в "Урал". Один військовий загинув на місці, ще троє отримали поранення.

Герман "Фріц" Бродніков, 23 роки, із міста Чугуїв Харківської області. Старший солдат. Незадовго до загибелі заручився. Планував узяти відпустку й одружитися. У складі бригади воював із квітня 2016-го.

Залишилися мати, сестра й наречена. Батько загинув на війні 2014-го. Ховали Германа в закритій труні.

8 листопада

Геннадій Моторін, 37 років, із Краматорська на Донеччині. Отримав опіки, множинні уламкові поранення, переломи кісток, його доставили в госпіталь в Дніпро. Був сапером. До Збройних сил України долучився в лютому цьогоріч.

Залишилися двоє молодших сестер і брат.

14 листопада

Юрій Хомік, 56 років, із міста Володимира-Волинського на Волині помер у лікарні міста Гірське Попаснянського району на Луганщині від кульового поранення снайпером у голову. Солдат 14-ї механізованої бригади ім. князя Романа Великого, що тримає оборону в Новоайдарському і Попаснянському районах на Луганщині. Служив за контрактом з 20 листопада 2017 року.

Залишилися дружина й донька.

16 листопада

Артем Соколов, 32 роки, із села Сущани Кагарлицького району Київської області загинув від кулі російського снайпера. Сержант 14-ї механізованої бригади ім. князя Романа Великого. Воював із 2015 року. За час служби отримав п'ять відомчих нагород. Загинув невдовзі після свого дня народження — 6 листопада. Поховали біля могил батьків.

Залишилися дружина і двоє дітей.

19 листопада

Євген Коростельов, 41 рік, із міста Суми. Полковник. Був командиром 128-ї Закарпатської гірсько-штурмової бригади. Підірвався на міні під час обходу передових позицій у районі Новотроїцького на Донеччині 12 листопада. Йому відірвало стопу й перебило гомілку. Кінцівку ампутували. Помер за тиждень у Харківському військово-клінічному центрі.

До війни служив начальником арти­лерії та заступником командира в 25-й Дніпропетровській повітрянодесантній бригаді. З перших днів АТО на ­Донбасі брав участь у бойових діях. Поховали Євгена Коростельова на Алеї героїв центрального кладовища у Сумах.

Залишилися мати, дружина, син і донька.

29 листопада

Олексій "Капуста" Капустян, 26 років, із села Кринички Гощанського району Рівненської області загинув від кулі снайпера у Мар'їнському районі на Донеччині. Служив у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ. На війні з 2014 року. Цього літа воював під Мар'їнкою у лавах 24-ї механізованої бригади ім. Короля Данила. Коли її вивели на ротацію, перевівся до 8-го батальйону 10-ї бригади, щоб залишатися на передовій. Учасник боїв за Іловайськ.

Залишилися мати, брат і 3-річна донька.

Небойові

12 листопада

Ігор Лойчук, 51 рік, із села Крилів Корецького району Рівненської області помер від хвороби серця. Прапорщик, ­служив за контрактом у 14-й окремій механізованій бригаді ім. князя Ро­мана Вели­кого.

Залишилися донька і син.

22 листопада

Богдан Шацький, 24 роки, з села Михля Ізяславського району Хмельницької області загинув у ДТП під час виконання службових обов'язків у зоні ООС. Старший лейтенант, служив у 15-му реактивному артилерійському Київському полку.

Залишилися батьки, брат і дружина.

25 листопада

Дмитро "Волина" Волонтирець, 40 років, із міста Конотоп Сумської області помер від інсульту на полігоні поблизу Маріуполя Донецької області. Близько тижня боровся за життя в лікарні. Молодший сержант, начальник секції розвідки 1-го батальйону полку "Азов". У батальйоні спецпризначення "Донбас" пройшов бої за Іловайськ і Дебальцеве. У складі полку "Азов" воював із 2015-го, один із засновників аеророзвідки.

Залишилися молодший брат, дружина та син.

29 листопада

Андрій "Гермес" Філіпічев, 57 років, із міста Ровеньки Луганської області помер від серцевого нападу неподалік Маріуполя на Донеччині. Старший солдат, служив санітаром у полку "Азов". Приєднався до загону 24 січня 2015 року, коли бойовики обстріляли Маріуполь.

107 осіб втратили російські окупаційні війська на Донбасі в листопаді, за даними штабу Об'єднаних сил.

Українські військові ліквідували 41 окупанта. Ще 66 осіб — санітарні втрати ворога.

Зараз ви читаєте новину «Герман Бродніков перед загибеллю заручився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути