вівторок, 19 червня 2012 07:15

Генпрокуратура звинуватить Тимошенко у причетності до вбивства Щербаня

Слідство має достатньо свідчень, що підтверджують причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства донецького підприємця Євгена Щербаня. Про це заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант" перший заступник генерального прокурора 45-річний Ренат Кузьмін.

"Ми маємо намір пред'явити їй (Юлії Тимошенко. — "ГПУ") обвинувачення. Перешкодою, яка заважає це зробити, є її тривала хвороба. Це не дозволяє нам проводити відповідні слідчі дії. У нас є достатньо даних, що підтверджують її зацікавленість в усуненні Щербаня. Є дані, що підтверджують перерахування грошей з контрольованих нею рахунків. Є прямі свідчення свідків, які називають її організатором і фінансистом вбивств. У нас є заява Руслана Щербаня, який називає її прямим винуватцем смерті його батька".

"Українське законодавство прямо забороняє участь слідчого у процесуальних діях до одужання обвинуваченого. І Юлія Володимирівна про це прекрасно знає. Коли це політичне шоу завершиться, буде покладено край цим безкінечним істерикам, тоді прийде час для плідної роботи слідчого. У нашій практиці траплялося, що обвинувачені довго хворіли. У таких випадках слідчий призначає судово-медичну експертизу. Її проведення доручають професійним експертам, які обстежують обвинуваченого, дають висновок — наскільки людина хвора і наскільки це перешкоджає її участі в слідчих діях. Думаю, ми дочекаємося і суду у цій справі — вона ж не може хворіти вічно, колись одужає".

"Луценко — злодій. Звичайний злодій, який намагається позиціонувати себе, як жертву політичних репресій. Вам відомо, за якими статтями він засуджений. Нагадаю лише один епізод: Приступлюку (водій екс-глави МВС Леонід Приступлюк. — "ГПУ") після його незаконного зарахування в штат розвідки держава платила високу пенсію. На якій підставі? Раз Луценко такий добрий, платив би йому пенсію зі своєї кишені, так ні ж, за рахунок бюджету".

"Всім вже пора погодитися з рішенням суду про те, що і Тимошенко, і Луценко, і Лазаренко — злочинці. Як колись погодилися з рішенням суду, який оголосив третій тур президентських виборів".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура звинуватить Тимошенко у причетності до вбивства Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути