Ексклюзиви
вівторок, 18 липня 2017 05:16

Генпрокуратура закрила справу про збитий бойовиками літак

Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження у справі про збитий військовий літак Іл-76. Винним визнали колишнього керівника штабу АТО, генерал-майора Віктора Назарова, 60 років. Однак він продовжує служити у Генеральному штабі.

Назарова вважають винним у недбалому ставленні до служби. Засудили до 7 років тюрми ще в березні. Однак виявилося, що стаття, за якою звинуватили генерала, не існувала до 2015 року. А трагедія трапилася у червні 2014-го, пояснили у Генпрокуратурі закриття справи.

Експертів, які робили експертизу, що довела винуватість генерала, визнали некомпетентними. Зараз готують повторну експертизу.

Літак Іл-76 бойовики збили у ніч з 13 на 14 червня 2014 року над Луганськом. Загинули 40 десантників і дев'ять членів екіпажу. Пізніше з'ясували, що Назаров відправив борт у зону АТО, хоча йому доповідали про небезпеку навколо летовища.

У листопаді того ж року генералу оголосили підозру у службовій недбалості. Взяли під варту, але він вийшов під заставу в 365 тис. грн.

— Його справа продовження не ­матиме. Її хочуть подати як прецедент. Але це не так. Бо його не затримали у залі суду і не відібрали звання. Він не ключовий гравець у команді ЗСУ. Це гвинтик. Суспільству кинули кісточку, аби заспокоїлося, — заявив ще після вироку Назарову у березні військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура закрила справу про збитий бойовиками літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути