пʼятниця, 24 червня 2011 06:00

Гадюка півгодини повзала в лікарні

60-сантиметрова степова змія залізла у приміщення районної лікарні в селищі Новотроїцьке Херсонської області 20 червня.

Плазун заповз у відділення дезінфекції на першому поверсі двоповерхового будинку. В ньому стерилізують білизну. Нікого не евакуйовували.

— Як вона туди попала, не знаю. Можливо, через дири чи відкрите вікно. Санітарка її побачила і подзвонила в спасатєльну, — говорить головний лікар 47-річний Олександр Тимченко. — До нас часто звертаються з укусами змій, тому маємо спєцпрепарати для лікування.

Рятувальники приїхали за 20 хв. Витягнули змію з-під шафи за допомогою сітки. В ній вивезли за місто і випустили у степ. Ні лікарів, ні рятувальників вона не покусала.

— Це не перший випадок, що гадюки заповзають у будівлі. Майже всі виклики з Новотроїцького району. Це один з районів, де їх є найбільше, — розповідає Оксана Федоренко із Херсонського управління надзвичайних ситуацій. — Усе через те, що він на березі затоки Сиваш. Місяць тому нас викликали до школи, де в клас залізла трохи менша гадюка. Хоч вона й отруйна, але для людини із сильним імунітетом її укус не смертельний. Проте дуже болючий. Коли вкусить, у першу чергу потрібно звертатися до лікарів, а не займатись самолікуванням.

Зараз ви читаєте новину «Гадюка півгодини повзала в лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути