Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2008 07:06

"Фольксваґен Шаран" ледь не розвалив цегляний будинок : є жертви

Близько півночі 3 лютого родина Курганських із села Кам"яні Потоки Кременчуцького району Полтавської області спала. Лише господар 30-річний Анатолій дивився телевізор. Раптом почув сильний удар. Його крик розбудив сім"ю.

— Думав, що в хату танк в"їхав, — пояснює він. — Насправді на хвіртці зависла автівка.

— Перше, що я побачила — дівку в білій шубі, яка випала з машини, — розповідає 70-річна Мотря Курганська, мати Анатолія. — Кімнату від дороги завалило цеглою. Стіна, вікно та ставні вибиті. Меблі поламані.

Водій мінівену "Фольксваґен Шаран" не впорався з керуванням на повороті й залетів на купу піску. Машину відкинуло на цегляний паркан Курганських. Звідти — на дах. Іномарка зависла, до електропроводів не дістала сантиметрів зо 30.

— У салоні було п"ятеро хлопців і дівчина, — розповідає Анатолій. — Двоє померли зразу. Один утік. Перед тим обматюкав мене, що хату звів не там, де треба. Інші двоє, як отямились, теж почали лаятися. Якби не купа піску — знесли б півхати. Два тіла лежали у дворі до четвертої ранку, аж доки їх не забрали до моргу.

За кермом був 21-річний Владислав Свіренко — слідчий міськвідділу міліції Кременчука. Поруч — його однокласник Дмитро Сакун, 22 роки. Обоє загинули. Ззаду сидів брат-близнюк водія Віталій Свіренко. Із ним — ще двоє чоловіків 20 і 28 років та 19-річна дівчина. Нині всі перебувають у третій міській лікарні.

— До нас кілька разів приїжджали міліціонери, — продовжує Анатолій. — Ходили мовчки коло двору, роздивлялися. Потім їхали. Якось сказали, що шукають документи. Компенсації ніхто не пропонував.

Курганські кажуть, що з машини випадали пляшки пива, чіпси, сушені анчоуси.

— Ми поховали свого колегу, який був за кермом, — говорить прес-офіцер Кременчуцького управління міліції Ганна Волювач, 22 роки. — На роботі він характеризувався позитивно. Був тверезий. До аварії призвела калюжа на дорозі, в результаті якої автівка стала некерованою.

Курганські відбудовують хату за власні гроші. Їм допомагають родичі, односельці. Біля воріт та посеред подвір"я насипаний пісок — господар притрусив сліди крові. На стіні видно бурі плями, яких не вдалось затерти.

Один утік. Перед тим обматюкав мене, що хату звів не там, де треба

Донька Курганських 9-річна Вікторія досі боїться спати вночі. Щопівгодини прокидається та хапає матір за руку. Вдома боїться залишатися сама.

Село Кам"яні Потоки розташоване на трасі Бориспіль–Дніпропетровськ–Запоріжжя. Це дорога державного значення. Трагедія сталася на 265-му її кілометрі.

— Це найкоротша дорога із Києва на Дніпропетровськ, траса жвава, — каже сільський голова Олександр Романець, 40 років. — Водії постійно перевищують швидкість. Щороку в селі гине щонайменше п"ятеро осіб. Таких випадків, як цей, було кілька за 10 років — хоча з меншими наслідками. Родина потерпілих до нас звернулася. На сесії вирішуватимемо, чи виділити їм матеріальну допомогу — тисячу гривень.

Зараз ви читаєте новину «"Фольксваґен Шаран" ледь не розвалив цегляний будинок : є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути