четвер, 08 липня 2021 00:30

Фестивалю "Атлас Вікенд" оголосили бойкот

10 громадських організацій оголосили бойкот музичному фестивалю "Атлас Вікенд", який із 5 по 11 липня проходить у Києві. Бо організатори запросили виступити співака 56-річного Валерія Меладзе, який співав на приватних концертах для родини самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, 66 років.

"Не бачимо можливості розповідати на фестивалі про важливість громадської активності, реформи та свою діяльність, якщо в заході беруть участь артисти, що слугують авторитарному режиму. Запрошення Меладзе шкодить іміджу фестивалю та всієї країни", — йдеться у спільній заяві організацій.

Обурилися на запрошення співака і в соцмережах. Натомість організатори назвали Меладзе "головним володарем жіночих сердець різного віку".

Усього на фестиваль запросили 146 груп і артистів. Серед найвідоміших — "Океан Ельзи", "Ґо_A", "Бумбокс", "Казка", "Без обмежень", "Антитіла", "Друга ріка", "Хардкіс". Виступають й іноземні музиканти та діджеї. Перші два дні для глядачів були безкоштовні. Зараз квитки коштують від 1200 до 6,5 тис. грн.

— Меладзе не настільки смішний для підлітків, як Зібров чи Винник, — каже журналістка Олена Чиченіна, 34 роки. — Зате аудиторія, яка його серйозно сприймає — значно ширша. Він бере ностальгією. Його пісні асоціюються з минулим у людей як 60 років, так і 25–35. Ностальгія — сильний аргумент. Перебити його часом практично неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Фестивалю "Атлас Вікенд" оголосили бойкот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути