вівторок, 17 липня 2018 00:00

Євгена Панова засудили до восьми років тюрми

Автор: www.pravdanews.info
  Євген Панов родом з Енергодара Запорізької області. Навесні 2014-го пішов добровольцем на фронт. Зник 7 серпня позаторік. За три дні стало відомо, що його затримали російські спецслужби
Євген Панов родом з Енергодара Запорізької області. Навесні 2014-го пішов добровольцем на фронт. Зник 7 серпня позаторік. За три дні стало відомо, що його затримали російські спецслужби

В окупованому Криму 41-річного Євгена Панова засудили до восьми років колонії суворого режиму. Так званий Верховний суд у Сімферополі виніс вирок 13 липня. Чоловіка звинуватили в підготовці диверсій на півострові.

Євген Панов народився в Енергодарі Запорізької області. До війни працював водієм на Запорізькій атомній станції. Навесні 2014-го пішов добровольцем на фронт. Служив у 37-му окремому мотопіхотному батальйоні під позивним "Юджин".

Панов зник 7 серпня 2016 року. За три дні його рідні побачили кадри російського телебачення, на яких чоловіка із закривавленим обличчям ведуть під конвоєм. Спецслужби РФ заявили, що він командував розвідувальною групою, яка нібито прибула в Крим влаштувати диверсії.

Родичі арештованого цю версію спростовують. Вважають, росіяни викрали Євгена в Запорізькій області.

Панова катували, чинили психологічний тиск, кажуть у Кримській правозахисній групі.

— Євген залишився вірним собі, своїм принципам і Україні, — говорить правозахисник 31-річна Ольга Скрипник. — Нікого не зрадив, не пішов на угоду зі слідством. Майже два роки провів у слідчому ізоляторі Сімферополя.

Разом із Пановим затримали українця Андрія Затхея. 16 лютого 2018-го засудили в Криму до 6,5 року суворого режиму і штрафу в 220 тис. рублів — понад 105 тис. грн. Захтея звинуватили в незаконному отриманні російського паспорта, придбанні зброї та вибухівки, а також підготовці диверсії.

Зараз ви читаєте новину «Євгена Панова засудили до восьми років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути