четвер, 29 вересня 2011 06:30

Євгенія Грабчак задушила скаженого лиса

24 вересня скажений лис напав на 70-річну Євгенію Грабчак із райцентру Томашпіль Вінницької області:

— Навіть не звернула уваги. Думала, пес. Було дванадцять дня, збирала кукурудзиння на городі. Якраз нагнулася, а він на мене кинувся. Схопив за лице, потім за ліву руку. Правою рукою піймала його за вухо, а тоді якось лівою рукою і за друге. Лис пручався, а я давила, скільки могла. Давила і кричала. Прибіг сусід Володя Близнюк. Патиком добивав хижака. Але той був уже готовий.

Сусіди викликали "швидку". Євгенію Грабчак відвезли до райлікарні. У неї рани на передпліччях, синець і подряпини на обличчі. Підозрюють сказ.

— Сказали, треба лікуватися. Але я пішла додому у неділю, щоб помитися. Знаєте, яка була після городу? А ввечері назад не могла йти, дуже голова крутилася, — згадує.

— Ми думали, що жінка втекла. Або не розуміє, яка небезпека може бути через сказ. Але в понеділок прийшла, — розповідає травматолог Олександр Рибачук, 57 років. — Зараз почувається нормально. Результатів ми не отримали, але я на сто процентів упевнений, що лис скажений. Посеред білого дня нормальний нападати на людей не буде. Назначили антирабічне лікування. Даємо вакцину на перший, третій, сьомий день. Потім пацієнт сам приходить на щеплення строго на 14-й, 28-й і на 90-й день.

Лису відрізали голову і досліджують на збудник сказу.

Зараз ви читаєте новину «Євгенія Грабчак задушила скаженого лиса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути