четвер, 10 березня 2011 10:18

Еменесники дві години рятували кішку

— Геннадій Сергійович, врятуйте котика. Застряв, маленький, у під'їзді біля входу. Голова у стіні, тільки тіло стирчить, — у вівторок близько 21.00 17-річна Марина Чіжикова прибігла до сусіда. Живуть на вул. Стельмаха, 41 у Вінниці.

Геннадій Богуто, 60 років, відповідальний по будинку.

— То кицька оказалася. Застряла у технічному отворі для зливу води. У стіні між під'їздом та підвалом. Як вона туди пролізла? Дірка приблизно 60 міліметрів у діаметрі. Спробував потягнути, не вилазить. Пішов із підвалу за голову випхати. Так воно кусається. Мазали олією, щоб вислизнула. Не помагає. Повернувся додому, взяв зубило, пішов рятувати "дамочку".

Геннадій Богутко викликав рятівників.

— Ширина бетонної стіни — 8 сантиметрів. Різати її треба було перфоратором, — каже.

33-річний Михайло Тищенко із міської пожежної частини №4 вперше рятував тварину.

— Головне було, щоб кіт живим залишився. Працювали перфоратором дуже акуратно. Кішка розумна попалася. Спокійно все витримала. Доки ми вирізали отвір з боку підвалу, люди гладили її, добрі слова говорили — психологічну допомогу надавали.

Тварину витягали 2 год.

— Вона потім втекла у підвал. Красива така, чорно-руда. Аристократична, наполовину перс, — описує Геннадій Богуто. — Рятувальникам віддячили коробкою цукерок.

П'ять років тому звільняли двох мавп, прикутих до дерева ланцюгами.

— У Вінниці виставку проводили. Мавп посадили на дерево для реклами, — пригадує Олександр Кутовий, керівник прес-центру управління МНС Вінницької області. — А потім, мабуть, про них забули. Тварини просиділи добу на прив'язі. Надворі чи то весна, чи то осінь пізня була. До нас подзвонили працівники краєзнавчого музею, біля якого мавп прикували. Ми зв'язалися з власниками тварин, щоб їх забрали.

Влітку 2010-го на залізничному переїзді поблизу села Сосонка Вінницького району між коліями застряла ратицями кобила.

— Хазяїн, хлопчина 13-річний Сашко, додумався — віз відчепив, скинув з колії. Там мав їхати "товарняк", — розповідає місцева 26-річна Тетяна. — Побіг до чергового в будці на переїзді. Той подзвонив на станцію, поїзд притримали на 10 хвилин. У чоловіка, що поруч живе, взяли лом. Рельсу віддвинули, копито витягли. Кобила порвала зв'язки.

Зараз ви читаєте новину «Еменесники дві години рятували кішку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути