вівторок, 05 липня 2011 06:15

Електричка "Георгій Кірпа" впала з мосту

Автор: Фото надане Прес-службою ГУ МНС України у Львівській області
  Електропотяг упав із мосту на вулиці Курмановича у Львові 2 липня. Він був одним із найновіших у ”Львівській залізниці”. Це третя схожа аварія в області за останні чотири роки
Електропотяг упав із мосту на вулиці Курмановича у Львові 2 липня. Він був одним із найновіших у ”Львівській залізниці”. Це третя схожа аварія в області за останні чотири роки

Пасажирський електропотяг "Георгій Кірпа" зійшов із рейок під час виконання маневрової роботи на території залізничного депо "Львів". Близько полудня 2 липня локомотив збив електроопору і злетів з мосту на вул. Курмановича заввишки близько 3 м. Упав на дорогу. Наступний вагон завис на мості.

Електричка їздить за маршрутом Львів—Ужгород. Пасажирів не було. У локомотиві сидів машиніст, він не постраждав. В останньому вагоні був працівник залізниці. Дорога також була порожня.

— Автомобільний рух на вулиці Курмановича не дуже активний, — говорить Павло Василенко з обласного управління з надзвичайних ситуацій. — Можна тільки уявити, яка трагедія була б, якби внизу випадково їхала машина чи ходили люди.

— Причини аварії з'ясовують. До розслідування залучили надзвичайників, міліцію. До кінця дня має бути відомо, хто винний, — говорить у понеділок уранці Лілія Криницька, прес-секретар "Львівської залізниці". — "Георгій Кірпа" — один із найновіших наших електропотягів. Українського виробництва, придбаний 2006-го. Їхав на плановий ремонт. Машиніст досвідчений, відбувся легким переляком, навіть забоїв не отримав.

Локомотив підняли за 2 год. Суму збитків установлюють. Це третя схожа аварія на Львівщині за останні роки. У липні 2007-го біля села Ожидів Буського району зійшов із рейок поїзд, що перевозив небезпечну речовину — жовтий фосфор. Минулого літа у львівському мікрорайоні Рясне перекинулися три вагони з вугіллям.

Зараз ви читаєте новину «Електричка "Георгій Кірпа" впала з мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути