четвер, 05 травня 2011 05:00

Екс-керівника столичного зоопарку можуть посадити на 12 років

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу проти Світлани Берзіної, колишнього директора столичного зоопарку. Її підозрюють у розтраті бюджетних 375 тис. грн і підробці документів.

Притягнути до відповідальності Світлану Берзіну вимагали 14 громадських діячів. Наприкінці березня вони відправили відповідного листа до Генпрокуратури. Серед авторів звернення — письменники брати Капранови і президент Міжнародної спілки захисту тварин "СОС" Тамара Тарнавська.

Звіринцем Берзіна керувала з лютого 2008 року по жовтень 2010-го. За цей час там померли слон, верблюд, усурійський ведмідь, амурський тигр, зебра та інші тварини. Контрольно-ревізійна комісія встановила, що 131 тварина зникла невідомо куди. Викрила махінації з продажем квитків. Їх майже не використовували. Відвідувачі платили контролерам при вході готівкою. Критики Берзіної вважають, що вкрали мільйони гривень. Торік зоопарк ввійшов у п'ятірку найгірших у світі.

— Сподіваюся, з Берзіною притягнуть до відповідальності і працівників ветеринарної служби зоопарку, — каже 54-річний Андрій Капустін, представник громадської організації "Експертна рада". — Київський зоопарк через них втратив найціннішу частину своєї колекції. Відновити її буде непросто. Зоопарк довели до такого стану, що привозити туди нових тварин, зокрема слонів, поки що не можна. Він просто не здатен забезпечити їм належні умови існування.

Світлана Берзіна працює директором київського комунального підприємства "Центр ідентифікації тварин". Секретарка у приймальні на дзвінки відповідає, що її немає на місці.

— Світлана Валеріївна знає про порушення кримінальної справи. Сподіваємося, прокуратура з усім розбереться, — каже Наталія Маципурова, прес-секретар "Центру ідентифікації тварин".

Зараз ви читаєте новину «Екс-керівника столичного зоопарку можуть посадити на 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути