пʼятниця, 12 квітня 2019 00:20

Екскаватори зносять будинок на 42 квартири

Автор: WWW.CITY-ADM.LVIV.UA
  Семиповерхівку на вулиці Личаківській, 259, на околиці Львова мають зруйнувати до Великодня. Її звели без дозволів у дворі приватного будинку
Семиповерхівку на вулиці Личаківській, 259, на околиці Львова мають зруйнувати до Великодня. Її звели без дозволів у дворі приватного будинку

Судові виконавці Львова почали зносити семиповерхівку на вул. Личаківській, 259, на околиці міста. Її звели без дозволу.

У будинку 42 квартири. Його почали зводити 2015 року у дворі приватного будинку. Дім не має проектно-технічної документації, її ніхто не погоджував. 2016-го міська рада подала на забудовника до суду, вимагала припинити будівництво.

— Місцеві скаржились, але міська рада не має повноважень зупинити зведення будинку, — каже 27-річний Святослав Кіндратів із Державної архітектурно-будівельної інспекції Львова. — Департамент ДАБІ видавав приписи, але вони не є виконавчими документами. За їхнє невиконання загрожує лише штраф. Закон не передбачає засобів фізичної зупинки будівництва.

Апеляційний суд прийняв рішення знести будинок. Воно вступило в дію. 31 березня дім почали зносити. На це міська рада виділила 2,9 млн грн.

— Дім непридатний до експлуатації, жодної квартири в ньому не продали, — продовжує Святослав Кіндратів. — Фундамент має тріщину, один кут в аварійному стані.

З будинку зняли дах, вікна, зруйнували перестінки. Знесення мають завершити до Великодня. Витрачені на це гроші міська рада планує стягнути із забудовника.

Зараз ви читаєте новину «Екскаватори зносять будинок на 42 квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути