пʼятниця, 30 квітня 2010 00:46

Двокілометровою дорогою у Києві їздить лише президент

У понеділок установили автоматичні розсувні ворота на столичній дорозі, що веде через дніпровську гавань із житлового масиву Оболоні у бік Подолу. Для київських автомобілістів цей відрізок шляху закритий. Від початку тижня ним їздить лише кортеж президента. Він має 2 км завдовжки.

— Сторону дороги підготували для кортежу Януковича без усіляких розпоряджень, — каже Едгар Годік, 73 роки, керівник групи авторського нагляду "Київсоюздорпроекту". Підприємство наглядає за будівництвом Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Гаванський міст — його частина.

Щодня між восьмою і дев"ятою ранку колона урядових машин з"являється на вул. Набережно-Рибальській. На перехресті з вул. Електриків виїжджає на зустрічну смугу. Звідти кортеж пускають крізь спеціально встановлені масивні розсувні металеві ворота на закритий для автомобілістів відрізок вул. Набережно-Рибальської й далі авто мчать у бік Подолу. Під"їжджаючи до Набережної, охоронці відчиняють встановлений там спеціально для проїзду кортежу шлагбаум кнопкою радіопульту.

— У якій ще європейській країні голова держави їздить столицею по особистій дорозі? — запитує столичний водій Артем Громицький, 45 років. — Таке було хіба в Москві за часів Сталіна.

Частина вул. Набережно-Рибальської третій рік працює в односторонньому режимі. Нею дозволено рух лише з Подолу в бік Оболоні. Зустрічна смуга для звичайних водіїв  закрита. Київська влада обіцяла відкрити її минулої осені. Але на Набережній досі не добудували розв"язки.

— Давно чекаю, коли завершать розв"язку, — каже 32-річний водій Максим. — Працюю на Подолі. Дорога на роботу через Гаванський міст скоротиться на 4 кілометри. І от її відкрили. Але лише для однієї особи. Це знущання над людьми.

Раніше кортеж Віктора Януковича з Межигір"я в"їжджав у Київ через пл. Шевченка і їхав Куренівкою на Поділ. Тепер їде Вишгородською трасою, вул. Богатирською, просп. Московським.

Новий маршрут пролягає далі від густонаселених житлових масивів столиці і створює менше перешкод автомобілістам із правобережних районів міста. Проте ранкові перекриття дороги в бік Московського мосту і вул. Електриків створюють затори там, де їх раніше не було — на проспектах Московському, Героїв Сталінграда, дорогах між Оболонню й Мінським масивом і Виноградарем.

Зараз ви читаєте новину «Двокілометровою дорогою у Києві їздить лише президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути