вівторок, 23 липня 2013 00:15

Двох наших громадян заарештували за вибухи в мечетях

Двох українських програмістів 22 і 25 років заарештували у британському місті Бірмінгем. Їх підозрюють в організації трьох вибухів біля місцевих мечетей. Обидва — студенти, які стажувалися у тамтешній фірмі "Делком".

У неділю стало відомо, що одного з них звинувачують також у вбивстві місцевого мусульманина 82-річного Мухамеда Салема. Увечері 29 квітня його тричі вдарили ножем у спину, коли повертався з мечеті. Британські правоохоронці розцінюють це як терористичний акт.

— Двоє чоловіків стажувалися в нас. Вони студенти-інженери якогось іноземного вузу. Один працював два місяці, інший — чотири. Швидше за все, тут і познайомилися, — розповідає про затриманих Клів Мартелл, президент "Делком".

Українців затримали для допиту в четвер, а в суботу суд дозволив тримати їх під вартою протягом тижня. Поки що не оголошують, які докази є проти них. Зазначають лише, що шукають зв'язки заарештованих із неонацистами у Великій Британії та за її межами. Правоохоронці оглянули гуртожиток, де ті мешкали. Шукали вибухові речовини.

Раніше, окрім поліції, до розслідування підключилася контррозвідка МІ-5. Протягом останнього місяця сталися вибухи біля двох мечетей Бірмінгема. Біля третьої бомбу знешкодили. Усі були саморобні й начинені цвяхами. Щоразу пристрої закладали по п'ятницях, коли мечеті заповнені. Але ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Двох наших громадян заарештували за вибухи в мечетях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути