середа, 05 вересня 2012 05:00

Двох дівчат привалило від вибуху в багатоповерхівці

Автор: фото надане МНС
  Бік будинку №2б на вулиці Слинька в Харкові будуть розбирати з першого по дев’ятий поверх. Через вибух у вівторок вранці в будівлі утворилася велика тріщина, три квартири повністю зруйновані
Бік будинку №2б на вулиці Слинька в Харкові будуть розбирати з першого по дев’ятий поверх. Через вибух у вівторок вранці в будівлі утворилася велика тріщина, три квартири повністю зруйновані

Вибух у 10-й квартирі на вул. Слинька, 2б у Харкові пролунав о 10.30 у вівторок.

— Я живу на последнем, девятом этаже. Стояла на балконе как раз в тот момент. И неожиданно взрыв — все затрещало. Окна повылетали. Я так испугалась. Все мне звонят — стой там, где стоишь. В квартиру посмотрела и боюсь двери дальше открывать. Все в пыли. Потом стали стучать в двери и говорить, что это спасатели и надо выходить. Я открыла двери квартиры, а в подъезде все в дыму, — змахує сльози Марина Білякова, 46 років, з квартири №16. — Вот соседка дала переодеться, потому что я выбегла в чем была — в халате.

Вибухом повністю зруйнувало 10-ту квартиру на третьому поверсі й дві сусідні. Вибило перекриття між другим, третім і четвертим поверхами.

— У мене доньку привалило, — говорить Геннадій Калюний. — Їй 20 років. Не знаю, що з нею. Кажуть, із переломами "швидка" забрала.

— У лікарні зараз дві людини — молоді дівчини. В однієї перелом таза, у другої — у двох місцях перелом хребта. Стан їх стабільний, — розповідає Світлана Горбунова-Рубан, начальник міського управління соціального захисту.

Мешканці кажуть, вранці в під'їзді чули запах гару.

— В пол седьмого я встал идти на работу. Воняет проводкой. Спускался, лифт не работал, — говорить 45-річний Валерій Бєлєвцов із будинку.

Рятувальники із собаками перевірили під'їзд.

— Під завалами точно можемо сказати, людей немає, — каже 43-річний Ігор Лупандін, помічник начальника обласного управління надзвичайних ситуацій. — Основна версія поки що — вибух газу.

У квартирі, де стався вибух, за словами сусідів, жили квартиранти.

— Прописано в этой квартире три человека. Но они на этот момент там не находились, — пояснює Геннадій Тюрін, прокурор області. — Вчера вечером в этой квартире был молодой человек. Он что-то там готовил. Сказал, его попросили знакомые последить за животными, покормить, потому что они уехали.

В обід разом із рятувальниками люди з верхніх поверхів змогли забрати цінні речі.

— Розбирати завали будемо починати лиш із середи. Бо бачите, он та тріщина на стіні — вона більшає і може обвалитися. Людей туди не буду направляти, — 61-річний Сергій Євель, голова підприємства "Стальконструкція", показує на фасад будинку.

— Людей усіх виселимо. Якщо комусь буде нікуди йти, ми поселимо в готель, — каже російською 53-річний Геннадій Кернес, мер Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Двох дівчат привалило від вибуху в багатоповерхівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути