четвер, 17 травня 2007 07:15

Двоє дітей задихнулися в скрині

— Їх знайшов батько Насті в ніч на понеділок, десь о четвертій ранку. Він ще раз обшукав усе подвір"я і зайшов до сарайчика. Там стояла стара скриня. Відкрив, а там — мертві діти, — розповідає жителька села Великий Вистороп Лебединського району Сумщини. — Обидві сім"ї нишпорили по всіх закутках. Ходили до лісу, річки. А в ту скриню якось не заглядали.

5-річний Дмитро Рудковський та 6-річна Настя Гребінник зникли минулої суботи, 12 травня. Діти дружили між собою. Того дня селяни бачили, як обоє гралися. Коли саме вони залізли до скрині, встановлює слідство. Батьки помітили, що дітей ніде немає близько десятої вечора. Тоді й кинулися шукати.

— Коли малі зникли, родичі випивали, — каже старший слідчий районної прокуратури Олександр Оснач, 25 років. — Ми встановили, що першим задихнувся хлопчик, а потім дівчинка. Вони намагалися відкрити скриню спинами, бо геть подряпані.

Ховали дітей у вівторок. На цвинтар прийшло все село. Дівчинку вбрали у білу сукню. Настя була одною дитиною в сім"ї. Її батьки, як і Дімині, часто п"ють. У хлопчика залишилося троє молодших братиків.

— Рівно два роки тому, 13 травня, в пожежі задихнулися його рідний дядько та дідусь, — пригадують у селі. — Мабуть, це просто збіг обставин. Прокуратура району проти батьків обох дітей порушила кримінальну справу. Їм загрожує до п"яти років ув"язнення.

Сім років тому, так само в скрині, задихнулися Сергій та Ганна Лущик із села Бережки Дубровицького району Рівненщини. Вони сховалися в стару скриню, бо злякалися грози. Дітей шукали три місяці.

У селі подейкували, що дітей викрали на чорній машині. Лише на Спаса (19 серпня. — "ГПУ"), коли до Лущиків приїхали родичі, зниклих у старій скрині знайшла мати. Вона відкрила її, щоб узяти одяг для племінників.

Зараз ви читаєте новину «Двоє дітей задихнулися в скрині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути