Ексклюзиви
пʼятниця, 06 листопада 2009 07:36

Дунайський оселедець повернувся у Вилкове

Біля берегів села Вилкове кілійського району на Одещині істотно побільшало дунайського оселедця. Місцеві рибалки не натішаться виловом. Кажуть, цей оселедець раніше водився здебільшого під румунським берегом.

Води поблизу села, яке розташоване в дельті Дунаю, побільшало, бо на українському каналі Дунай — Чорне море звели підводну греблю. Будували її рік, має 2730 м довжини. Без неї канал замулювався.

43-річний рибалка Іван Лозинський переїхав у Вилкове з Одеси два роки тому, після розлучення. Живе з батьками. Колишній дружині залишив квартиру.

— Нарешті біля берегів Вилкового оселився дунайський оселедець! То, напевно, Бог над нами у кризу змилувався! Відколи греблю добудували, вдень і вночі витягуємо повні сіті, — каже він. У вересні Іван рибалив в артілі місцевого приватного підприємця, щомісяця заробляв 1500 грн. Відколи оселедців побільшало, за цією рибою почали приїжджати закупівельники з Росії. Вони приймають рибу по 12 грн/кг.

— То я з роботи звільнився. Беру татового човна, випливаю двічі на день. Сітка у мене 2 на 10 метрів. За одне закидання витягую 70–80 кілограмів оселедців, — продовжує чоловік.

Рибалка Іван Лозинський не виходить у море по оселедці лише в ночі на четвер.

— Тоді Дунай забирає човни. За літо з такої риболовлі не повернулися четверо чоловіків. Є у вилковчан легенда, що жінка на ім"я Марія гуляла з одруженими чоловіками. Однієї середи вночі їхні дружини прокляли її. І тепер вона мстить із середи на четвер, топить рибалок.

У Вилковому офіційно найвищий у державі рівень безробіття. Окрім риболовлі й туризму, нема на чому заробляти.

Зараз ви читаєте новину «Дунайський оселедець повернувся у Вилкове». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути