четвер, 16 січня 2020 06:05

Дозвіл на в'їзд до країн Євросоюзу коштуватиме сім євро

Із 2021-го українці раз на три роки платитимуть 7 євро за в'їзд до країн Європейського Союзу. Зміни запровадила Єврокомісія в бельгійському Брюсселі. Стосуватимуться також громадян США, Нової Зеландії, Канади та Австралії.

Заплатити треба буде після заповнення онлайн-анкети на сайті Європейської системи інформації й авторизації подорожей. Так ЄС хоче посилити безпеку на кордонах і відстежувати туристів.

В анкеті потрібно вказати номер закордонного паспорта, дату його видачі, особисті дані. Відповісти на запитання про роботу, попередні поїздки у Європу, ставлення до вживання наркотиків і тероризму. Оплачувати слід із банківської картки.

За кілька хвилин на пошту заявника прийде повідомлення про результат. За позитивного рішення в країнах ЄС можна перебувати до 90 днів під час однієї поїздки.

Коли дозвіл не нададуть, заявник матиме 96 год. для надсилання додаткових документів. Перелік буде в повідомленні. Якщо відмову не скасують — можна подавати апеляцію. Її розглядатимуть чотири тижні в країні, куди людина хоче поїхати.

Зараз ви читаєте новину «Дозвіл на в'їзд до країн Євросоюзу коштуватиме сім євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути