Ексклюзиви
понеділок, 10 квітня 2006 15:40

Дорогу біля Ялти завалило землею

У Криму неподалік Ялти минулого тижня стався зсув ґрунту. Пласт землі з брудом і камінням розмірами 200 на 150 метрів зійшов з гір поблизу села Оползневе.

Маса ґрунту сунулася вниз, вириваючи з корінням сосни і змітаючи зі свого шляху кущі. Землею перегородило дорогу між Ялтою і селом Гончарним. Зараз дорогу очистили, а зсув припинився. Проте в Кримському МНС майже переконані, що він не останній.

— На Ай-Петрі все ще лежить сніг, він буде танути і сходити вниз, — пояснили "ГПУ" в прес-службі Кримського МНС. — Окрім того, цей тиждень обіцяє бути дощовим, а це ще один фактор для можливого зсуву.

Щоб уникнути повторних сповзань землі, за ділянкою, на якій стався зсув, постійно стежать. МНС Криму зобов"язав своїх колег із населених пунктів автономії спрямувати воду гірських струмків в окремі балки, щоб вона текла з гір прямо до моря.

Цей зсув — лише один із півтисячі подібних на території навколо Ялти. Процес може активізуватися, якщо земля набере забагато вологи або внаслідок навіть незначних підземних поштовхів.

Зараз ви читаєте новину «Дорогу біля Ялти завалило землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути