пʼятниця, 18 червня 2010 03:23

Документи можна подавати до п"яти вузів

— Раніше тестування проходило до закінчення навчального року. Вчителі відповідали за те, щоб учні добралися до місця тестування і взяли необхідні документи. Тепер учасники ЗНО доїжджали самі. Масово запізнювалися. Хто згаяв навіть 1 хвилину — втрачає право складати тест. Чимало випускників не зможуть стати студентами через неорганізованість.

— Сертифікат центру оцінювання якості освіти з оцінками видавали по закінченні тестів. Цьогоріч його видають перед початком оцінювання. Це документ суворої звітності, з голографічним захистом. На ньому є штрих-код і фотографія учасника. Сертифікат треба мати із собою щоразу на тестуванні. Того, хто не взяв цих документів, не допускали до тестів.

— Абітурієнтам, які закінчили школу до 2007 року, дозволили вступати на заочну форму навчання без тестів. Вони мають скласти вступні іспити.

— Документи можна подавати до п"яти вузів не більш як на три спеціальності. Незрозуміло, як контролюватимуть дотримання цього обмеження.

— Поза конкурсом мають право вступати діти-інваліди, сироти, чорнобильці, діти загиблих військових, міліціонерів, шахтарів та інші пільговики. Їм необхідно набрати мінімальну кількість балів.

— Пільговики й солдати строкової служби можуть обирати: складати тести чи вступні іспити.

Зараз ви читаєте новину «Документи можна подавати до п"яти вузів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути